site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Pamucak Segaş Tesisleri Boşaltıldı

Pamucak Segaş Tesisleri Boşaltıldı
14.07.2014
A+
A-

pamucak-segas (2)

Hazine tarafından 49 yıllığına Selçuk Belediyesine tahsis edilen ve Selçuk Efes Güç Birliği A.Ş. ( SEGAŞ) tarafından on beş yıldır işletilen Pamucak Tesisleri geçtiğimiz gün boşaltılarak belediye tarafından yeniden teslim alındı.

Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneğinin büyük ortak olarak yönlendirdiği ve Ticaret Odası, Esnaf Odası, Ziraat Odası, Otel ve Pansiyoncular Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi gibi kurumların ortaklığıyla on beş yıl önce kurulan şirketin tahsis süresinin sona ermesi ve işgalci konuma düşmesi üzerine yargı yoluyla tahliyesi karar altına alınan tesisler Kaymakamlık eliyle boşaltıldı.

TESİSLER YENİ DÜZENLEMEYLE HİZMETE DEVAM EDECEK

Faaliyetine ara verilen tesislerin kısa sürede yeniden düzenlenerek halkın hizmetine sokulacağını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ” SEGAŞ’ın tesisleri kullanma süresi çok daha önceden dolmuştu ve maalesef şirket bu alanda da işgalci konuma düşmüştü. Ne ilgili yasalar buna izin veriyor ne de biz yasaların çiğnenmesine göz yumamazdık. Belediye olarak malımızı geri aldık ve yeni bir düzenleme yaparak kısa süre içersinde yeniden halkın hizmetine sunacağız. Hazırlamış olduğumuz proje çerçevesinde de ileriki günlerde alana verandalı ahşap evler yaparak, çevre düzenlemelerini de tamamlayacağız. İlgili tesisler önümüzde ki süreçte tamamlayacağımız Pamucak Plajı düzenleme projemizle de bir bütünlük sağlayacak. Pamucak Plajımızın sahil bandına her üç yüz metrede bir Büfeler, duşlar, soyunma kabinleri ve WC’ler yerleştireceğiz. Sahil boyunca yürüyüş yolları, can kurtaran kuleleri olacak. Pamucağı yeni bir turizm ve dinlenme alanı haline getireceğiz” dedi.

EKMEK FIRINI YERİNE KÜLTÜR MERKEZİ

SEGAŞ’ın Belediyenin mülkiyetinde bulunan dükkanlarında ve ekmek fırınında aynı konumda olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı “Önümüzdeki günlerde o mekanlarımızla ilgili tasarruflarda da bulunacağız. Onlarla ilgili adımları da attık.” dedi.

SEGAŞ fırınının bulunduğu alanla ilgili bir yıkım kararı alacakları bilgisini veren Başkan Bakıcı; “Halkımıza verdiğimiz bir söz var. Bu alanda Kültür Eğlence ve Gençlik Merkezi yapmayı planlıyoruz. Burada bir yaşam alanı oluşturacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız var önümüzdeki günlerde bunun startını vereceğiz” diyerek söz verdikleri tüm projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

SEGAŞ YÖNETİMİ YAPICI BİR ATMADI

SEGAŞ’ın yaşanan bu süreçte hiç bir adım atmadığını, tam aksine araya duvar ördüklerini ve ilgili yasa hükümlerine karşı direnmeye çalıştığını ifade eden Başkan Bakıcı ; “Vatandaşlar bugüne kadar SEGAŞ’ın Belediyenin bir kuruluşu olduğunu zannediyorlardı. Ama biz göreve geldiğimiz zaman şirketin kuruluş tüzüğüne baktık ve öyle olmadığı ortaya çıktı. SEGAŞ’ın Belediye ile ilgili hiçbir yasal bağlantısı yok. Ancak buraya katkı koyan her oluşuma belediye olarak bizim destek verme zorunluluğumuz var” dedi.

caner-adiguzel

SEGAŞ MÜDÜRÜNDEN TEPKİ

Bu durumun Belediyenin Milli Emlak servisinden söz konusu SEGAŞ tesislerinin bulunduğu alanın tekrar kendisine istemesinden kaynaklandığını ifade eden SEGAŞ Sorumlu Müdürü Caner Adıgüzel, oysa SEGAŞ A.Ş. olarak bu yılın kirasını ödediklerini ancak buna rağmen belediyenin diğer esnaflara uygulayamadığı işgaliye durumunu SEGAŞ’ta uygulayarak yerin boşaltılmasını sağladıklarını ifade etti.

BELEDİYE VE JANDARMA EKİPLERİYLE BOŞALTILDI

Belediye ve jandarma ekiplerinin Pamucak SEGAŞ Tesislerine gelerek alanın boşaltılmasını istediklerini, bu uygulamayı siyasi bir bedel olarak gördüğünü belirten Adıgüzel, “Yaşamış olduğumuz bu durum normal bir uygulama değil. Bu durum tamamen SEGAŞ’a karşı yapılan bir uygulamadır. Burada SEGAŞ’ın tamamen tasfiye edilmesi sağlanmaya çalışılıyor. Ancak bunun bedelini sadece SEGAŞ ödemiyor. Bunun bedelini burada çalışan 17 kişi ödüyor, bununla birlikte bu alanı kullanan Selçuk halkı ödüyor, Torbalı, Tire halkı ödüyor. Bu alanı kullanan birçok insan maddi zorluklar çeken kişilerdir. Çünkü burada çok uygun fiyatlarla piknik yapıldığı gibi, bu alan Anneler Günü, Göçmenler Derneğinin her yıl düzenlediği şenlikler gibi her türlü sosyal etkinliklere ev sahipliği yapıyor.. Herkes burada çok rahatlıkla pikniğini ve eğlencelerini yaptıktan sonra denize giriyor. Ama şimdi tamda sezon ortasında bu alanın kapanması çok da adaletli bir durum değil” ifadesini kullandı.

SEGAŞ TOPLUMA FAYDA SAĞLAYAN BİR ŞİRKETTİR

SEGAŞ’ın kar amacı gütmeyen bir şirket olduğunun altını çizen Caner Adıgüzel, “Bizim şirketimiz topluma faydalı olmak üzere kurulan bir şirkettir. Fakat biz burada siyasal bir bedel ödüyoruz” dedi.

Adıgüzel, Selçuk’taki bazı Oda ve derneklerden oluşan toplam 7 ortağa sahip olduğunu, ancak bu duruma şirket ortaklarının bazılarının sessiz kaldığını söyledi.

Haber: Nilüfer Öztürk Silay

pamucak-segas (1)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.