site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Önce Düşün Sonra Al Projesi

Önce Düşün Sonra Al Projesi
29.03.2013
A+
A-

chp-parti-okulu (2)CHP Selçuk İlçe Başkanlığı Parti Okulu Proje Grubundan “Önce Düşün Sonra Al’’ Projesi

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

-Aldığınız bir üründe ayıp olması halinde 30 gün içerisinde, satıcıya veya üreticiye bildirimde bulunmalısınız. Bu durumda aşağıdaki seçeneklere sahipsiniz;

1.Malın yenisi ile değişimi
2.Malın iade ederek ödediğiniz bedelin iadesini
3.Ücretsiz olarak tamir ettirme
4.Ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirimi
5.Tazminat talep etme hakkı

-Üzerinde ‘’Numunedir’’ veya ‘’satılık değildir’’ ibaresi bulunmayan bir malın; ticari bir kuruluşun vitrininde, rafında veya açıkça görülebilir herhangi bir yerinde teşhir edilmesi halinde, satıcı bu malların satışından kaçınamaz.
-Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir ve tüketici için bağlayıcı değildir.
-Taksitli satışlarda; tüketici borçlandığı toplam miktarı önceden ödeme hakkına sahiptir. Satıcı ödenen miktara göre gerekli faiz indirimi yapmakla yükümlüdür.
-Kapıdan yapılan satışlarda, tüketici teslim aldığı tarihten itibaren 7 gün içinde malı kabul etmek veya hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir yükümlülük altına girmeden reddetme hakkına sahiptir.
-Kapıdan yapılan satışlarda; sözleşmede cayma bildirimin en az on altı punto ve koyu harflerle yazılmış olması gerekmektedir.
-Kapıdan satışlarda tüketici sözleşmeyi imzalarken kendi el yazısı ile tarihi atar, satıcı düzenlenen sözleşmenin bir nüshasını tüketiciye vermekle yükümlüdür.
-Kredi kartlarında faiz artırımı, otuz gün önceden tüketiciye bildirmek zorundadır. Kredi veren tarafından artırılan faiz oranı geriye dönük olarak uygulanmaz. Tüketici bildirim tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde bütün borcu ödeyip kredi kullanmaya son verdiği takdirde faiz artışından etkilenemez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.