Selçuk Haber

Öldürülen Doktor Emin Aslan Selçuk’ta Anıldı

SELCUK DEVLET HASTANESINDE BIR YIL ONCE GOREVI BASINDA OLDURULEN

Bir yıl önce görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan Selçuk Devlet Hastanesi Personeli Tarafından anıldı.

Selçuk Devlet Hastanesi personeli bir yıl önce görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı ölüm yıldönümünde anarak, sorunlarını dile getirdiler. Acil servis önünde toplanan personele Hastane Başhekimi Op. Dr. Cengiz İçten şu konuşmayı yaptı;

”Türkiye’de sağlıkçılar olarak zor koşullarda büyük fedakârlıklarla hizmet vermeye çalışıyoruz. İşte bu koşullarda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, herkesçe sevilen örnek gösterilen bir meslektaşımız, Dr. Ersin Arslan, bir yıl önce, görevi başında genç yaşta öldürülerek yaşamdan ve sevdiklerinden koparılmıştır. Her birimiz onda bir parça kendisini bulduk. Hepimiz içimizde onun acısını hissettik. Hep birlikte üzüldük ve her yılda üzülmeye devam edeceğiz.

Sağlıkta şiddetin son bulmasını istiyoruz. Çünkü artan şiddet sağlık hizmetlerini kesintiye uğratıyor. Sağlık çalışanlarının gelecekle ilgili beklentilerini ve çalışma isteklerini azaltmaktadır.

Hastanelerimizde şiddet dilinin değil. Sevgi ve saygı dilinin hâkim olmasını istiyoruz. TBMM sağlık komisyonu sağlıkta çalışanlara yapılan şiddetle ilgili yeni bir önlem paketi hazırladı. 66 maddelik bu paket ciddi önlemler içermektedir. Bunun uygulanması tek dileğimizdir.

Bu yaşanılan olayın tekrar etmemesi dileğiyle, bir yıl önce kaybettiğimiz Doktor Arkadaşımıza tekrar Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Siz hastanemiz personelinin her tür koşullara rağmen görevinizi özveri ile yürüttüğünüz için sizlere de teşekkür ediyorum ” dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Exit mobile version