site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Öldürülen Doktor Emin Aslan Selçuk’ta Anıldı

Öldürülen Doktor Emin Aslan Selçuk’ta Anıldı
17.04.2013
A+
A-

SELCUK DEVLET HASTANESINDE BIR YIL ONCE GOREVI BASINDA OLDURULEN

Bir yıl önce görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan Selçuk Devlet Hastanesi Personeli Tarafından anıldı.

Selçuk Devlet Hastanesi personeli bir yıl önce görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı ölüm yıldönümünde anarak, sorunlarını dile getirdiler. Acil servis önünde toplanan personele Hastane Başhekimi Op. Dr. Cengiz İçten şu konuşmayı yaptı;

”Türkiye’de sağlıkçılar olarak zor koşullarda büyük fedakârlıklarla hizmet vermeye çalışıyoruz. İşte bu koşullarda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, herkesçe sevilen örnek gösterilen bir meslektaşımız, Dr. Ersin Arslan, bir yıl önce, görevi başında genç yaşta öldürülerek yaşamdan ve sevdiklerinden koparılmıştır. Her birimiz onda bir parça kendisini bulduk. Hepimiz içimizde onun acısını hissettik. Hep birlikte üzüldük ve her yılda üzülmeye devam edeceğiz.

Sağlıkta şiddetin son bulmasını istiyoruz. Çünkü artan şiddet sağlık hizmetlerini kesintiye uğratıyor. Sağlık çalışanlarının gelecekle ilgili beklentilerini ve çalışma isteklerini azaltmaktadır.

Hastanelerimizde şiddet dilinin değil. Sevgi ve saygı dilinin hâkim olmasını istiyoruz. TBMM sağlık komisyonu sağlıkta çalışanlara yapılan şiddetle ilgili yeni bir önlem paketi hazırladı. 66 maddelik bu paket ciddi önlemler içermektedir. Bunun uygulanması tek dileğimizdir.

Bu yaşanılan olayın tekrar etmemesi dileğiyle, bir yıl önce kaybettiğimiz Doktor Arkadaşımıza tekrar Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Siz hastanemiz personelinin her tür koşullara rağmen görevinizi özveri ile yürüttüğünüz için sizlere de teşekkür ediyorum ” dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

selcuk-devlet-hastanesi (1)

YORUMLAR
  1. cnyt dedi ki:

    o törende bir hasta ve hasta yakına saldıran ve mahkemelik olan doktor; ve bir hastaya saldıran hemşire de var mı merak ediyorum….

    1. Şuayıp dedi ki:

      Ben şahsen o hekimi geldiği günlerde tanıdım ve hastası oldum.Hastalarına karşı Son derece ilgili Sevgi ve şefkatle yaklaşan bir hekim olduğuna bizzat tanık oldum.yıllardır izmir de dahil bir çok hastane ve doktora gittiğim halde düzelmeyen baş ve vücut agrılarımı iki tane ilaçla geçirdi. bahsi geçen olaya da tesadüfen tanık oldum. Hekimin hasta ya karşı hiçbir olumsuz tavır ve hareketi olmayıp hasta sahibinin terbiyesiz bir üslupla doktoru tahrik ettiğini hemşire hanımın da defalarca hasta sahibini bilgilendirdiğini buna ragmen asıl magdur olanın doktor oldugunu üstünün başının parçalandıgını hasta sahibinin ise hastaneyi avaz avaz küfürleriyle çınlattığını gördüm.Lütfen eleştiri yaparken ilçemize fedakarca hizmet veren doktoru bilip bilmeden eksik ve kulaktan dolma bilgilerle infaz etmeyelim .herkes elini vicdanına koyup öyle düşünsün ve eleştiri yapsın.

    2. şuayip dedi ki:

      cnyt nikli “arkadaş ,sayın” anonim nickli “vatandaşımızın dediği gibi gündemde var olan bize gecesini gündüzüne katan en zor sınavlardan geçip en agır agır egitimler gördükten sonra bizlere şifa dagıtmak üzere görevi başında öldürülen hekim le ilgili anma ve protesto konusunu saptırıp hastanemizde vukubulan bir hadiseyi gündeme getirmek ne derece doğrudur bilemiyorum.Kaldık ki ben o hekimin geldiği ilk günden itibaren hastası oldum.Yıllardır çektiğim bacak agrılarımı bir tek ilaçla tedavi etti.Ayrıca her gelişimde hep ilgi sevgi saygı ve şefkatle yaklaştı bana ,sadece bana degil tüm konu komşumun da kanaatleri bu yönde. O gün tesadüfen bende hasatane de dr uma bir ilaç sormak üzere ordaydım.Olayın kahramanı hasta sahibini görevli hemşire birkaç kez uyardıgı halde hastanın oğlu başka bir hastanın sırasını alarak içeri girmeye teşebbüs ediyordu.en son olarak doktor kapıya gelip hastanın oğluna açıklamada bulundu ancak aldıgı cevap son derece saygısız ve kaba bir üslupla tahrik ve tahkir edilmek oldu. doktorun hastaya hiçbir olumsuz davranışı olmadı. Kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle bize hizmet vermeye çalışan görevli hekim olsun hakim olsun savcı olsun insafsızca yargılamadan infaz etmek ilçemiz halkına fayda yerine zarar verecektir!!!

  2. kemal dedi ki:

    KEMAL BEY UYARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. GEREKEN DÜZELTME YAPILMIŞTIR.

  3. Anonim dedi ki:

    bi hastaya kendini savunma amaçlı saldıran doktor veya hemşire orda vardır veya yoktur….. fakat hasta yakınlarından sayısız tehditler ve fiziksel şiddete maruz kalan sağlık personelleri, hatta dahada ileriye gidilerek görevi başında şehit edilen sağlık personellerinin ruhu ORDAYDI !!!!!!