site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Okullar Hayat Olsun Projesi İmzalandı

Okullar Hayat Olsun Projesi İmzalandı
19.03.2015
A+
A-

protokol

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında, Selçuk Kaymakamlığı Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuk Belediyesi ve Selçuk Orman İşletme Şefliği arasında bir protokol imzalandı. Okulları toplum hizmetine açmak için imzalanan protokol kapsamında okullarda bazı çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda okul bahçelerinin düzenlenmesi ve okullarda kurslar açılması planlanıyor.

Okullar Hayat Olsun Projesi’nin imza protokol töreni için Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gencay ve Selçuk Orman İşletme Şefi Seyran Badem, Selçuk İMKB Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde hazır bulundu.

“Okullar Hayat Olsun” Projesi kapsamında okulların toplumun hizmetine açılması, okul bahçelerinin düzenlemesi, peyzaj ve ağaçlandırılması, okulların bazı kısımlarının eğitim saatleri dışında velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması, gün geçtikçe anlam kazanan “hayat boyu öğrenme” hizmetleri için okulların kullanılması gibi amaçlar güdülüyor. Bu kapsamda yapılması planlanan projeler protokole imza koyan taraflar, okul müdürlükleri ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Okullar 24 saat yaşanan mekanlar olmalı

Protokolü imzalayan Selçuk Belediye Başkan Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Okullar Hayat Olsun Projesiyle eğitim öğretim kurumlarının halkla bütünleşeceğini belirtti. Bakıcı; modern çağın bir gereksinimi olarak okulların her zaman, herkesin ulaşabileceği ve yararlanabileceği alanlar olması gerektiğinin altını çizerek; “Modern yaşam içerisinde eğitim öğretim yuvalarının 24 saat yaşanan mekanlar haline gelmesi gerekir. Bir örnek vermek gerekirse; okulların kütüphanesi ve spor salonları günün her saatinde açık olmalıdır” dedi.

Eğitime desteğimiz sürecek

Yerel yönetim olarak okulların fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması için ihtiyaç duyulan her türlü çalışmayı yaptıklarını dile getiren Başkan Bakıcı; “BizSelçuk Belediyesi olarak okulların her türlü ihtiyacının karşılanmasında görev alıyoruz. Bir örnek vermek gerekirse, okulların fiziksel anlamda iyileştirilmesi, okulların boyanması, bahçelerinin spor alanları ve yeşil alana kavuşturulmasıgibi her türlü ihtiyacını karşılamayla ilgili gerekli adımları atıyoruz. Şu anda var olan projelerimiz içerisinde en önem verdiklerimizden bir tanesi okullarımızın daha hijyenik, daha temiz, daha güvenli eğitim öğretim alanlarına kavuşabilmesidir” diye konuştu. Başkan Bakıcı proje ile ilgili sözlerini; “Selçuk’ta fiziksel anlamda eğitim öğretim kurumlarımızın sağlıklı hale getirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca daha güçlü adımlar atarak çocuklarımız, velilerimiz ve o yörenin halkı için istenen niteliklere uygun, en üst seviyede eğitimverilmesine destek olacağız. Bu azimle, bu istekle bu inançla bu protokolü imzalıyorum. Gerçekten ilçemizde “Okullar Hayat Olsun” istiyoruz” şeklinde bitirdi.

Selçuk Belediyesi’ne Teşekkür

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise imzalanan protokol ile ilgili olarakdevletimizin milli eğitim politikaları kapsamında çok önemli bir yeri olan “Okullar Hayat Olsun” Projesinde başta devlet, yerel yönetim ve eğitim camiası ile ilgili kurumların desteği ve işbirliği ile birlikte bu konu en iyi şekilde amacına ulaşacaktır. Bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Ben bu güne kadar yaptıkları katkılardan ve bundan sonra yapacakları katkılardan dolayı belediye başkanımıza teşekkürlerimi ve tekdirlerimi sunuyorum. Selçuk’u düşünüyorsak Selçuk’un yarını olan yavrularımızı düşünmeliyiz” dedi.

YORUMLAR
  1. tuncay dedi ki:

    Okul bahçelerinde ders bittikten sonra gelen gençlerin oraları ne için kullandığı bi arastirilsin bence .Hayatmi oluyor yoksa gençlerin batakhanesimi.

  2. Aziz Boz dedi ki:

    Hangi Okulda Spor salonu var????

    1. Anonim dedi ki:

      aziz bi düşmedin memleketin yakasından.

      1. Anonim dedi ki:

        sataşçağına cevap verebiliyorsan versen ya kardeşim. hangi okulda spor salonu var?

        1. Anonim dedi ki:

          Aziz Boz ilk defa doğru bir laf etti,onu da yanlış anladılar.

  3. Anonim dedi ki:

    bu imza törenine SGK yetkililerini de ortak etseydiniz,sgk tarafından okul aile birliklerine geçmişe dönük gelen saçma cezalarının akibeti hakkında bilgi verselerdi,sgk ya göre okul aile birlikleri devlet dairesi olmuşta heberimiz yokmuş.

  4. Anonim dedi ki:

    Belediye Başkanının sağındakini tanıyan var mı ?

    1. Anonim dedi ki:

      Tanıştırayım Selçuk kaymakamı.

      1. Anonim dedi ki:

        sağındaki dedim :))

  5. Anonim dedi ki:

    Belediyemiz umarım söz verdiği şeyleri gerçekleştirmemek gibi bir yaklaşım sergilemez. Bu projenin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

  6. anonim dedi ki:

    Selçuğu uçuruyorlar. peh peh peh. ne büyük işler.altında yazı olmasa fotoğrafı görende bi iş yapılıyor sanacak

  7. spartaküs dedi ki:

    devletin yapacağı işleri neden belediye yapar. Belediye devlete hizmete etmek için mi var.