site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Öğretmenler Günü törenle kutlandı
24.11.2017
A+
A-

24 Kasım Öğretmenler Günü Selçuk’ta Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunum töreni ve Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda hazırlanan program ile kutlandı. Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program katılımcıların büyük beğenisini topladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları Selçuk’ta Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli’nin Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri tarafından başöğretmen unvanı verilmesi sebebiyle kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda bir program düzenlendi.

Programa Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli başta olmak üzere kurum amirleri, öğretmenler, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Bilekli konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlerle ilgili sözlerinden örnekler vererek “ Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, bireylerin yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Öğretmenlik gaye ve hizmet mesleğidir” dedi.

Öğretmenlerin önemi başka

Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı bir konuşma yaptı. Boyacı; “Değerli öğretmenlerimizi her gün anarken bir gün de organize bir program ile onları anıyoruz. Öğretmenlerin öğrencilerin hayatında bir aile bireyi kadar önemli olduğunu belirten Kaymakam Boyacı; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bütün meslek gruplarının önemini çeşitli sözlerle anlatmıştır. Ancak öğretmenler için söylediği; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek öğretmenlerin bir toplumun, bir ülkenin kurtulmasında oynadığı rolü çok dikkatle vurgulamışlardır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Selçuk’ta ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek; onları tebrik etti. Törende Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı okundu. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen programda emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini vererek; yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü özel programı, okul öğretmenlerinden Müzik Öğretmeni Yahya Murat Ukap ve Gökçe Kar ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tufan Arıkan tarafından hazırlanan oratoryo ve konser ile son buldu. Öğretmen ve öğrencilerden oluşan topluluğun performansı başta protokol üyeleri olmak üzere tüm katılımcılardan büyük alkış aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.