site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öğretmenler Günü Selçuk’ta da törenlerle kutlandı

Öğretmenler Günü Selçuk’ta da törenlerle kutlandı
24.11.2015
A+
A-

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da törenlerle kutlandı. Kutlama programı çerçevesinde öğrencilerin hazırladığı etkinlik, tüm katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi. Kutlama programı daha sonra Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda devam etti. Selçuk 19 Mayıs Ortaokulu tarafından hazırlanan programa Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay, kurum amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

24 Kasım 1928’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı alması ve bu kapsamda 1981 yılından itibaren kutlanan Öğretmenler Günü,tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da büyük bir sevgiyle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayanburadaki tören, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın kutlama mesajının okunması ile devam etti.

Öğretmen olmak Atatürk gibi olmaktır

Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çeken ve “Öğretmen olmak Atatürk gibi olmaktır diyen” 19 Mayıs Ortaokulu Matematik Öğretmeni Nuray Arca, “Hayatımda en gurur duyduğum an ‘Ben öğretmenim’ dediğim anlardı. Öğretmenlik mesleği tanrının bana sunduğu armağandır. Öğretmenlik; hayatıma anlam katan, farklı yaşamları görmemi sağlayan, ufkumu genişleten, bir insanın yüreğine ne denli sevgi yüklenebileceğini gösteren, var olma sebebimi her gün biraz daha anımsatan, beni yaşama bağlayan, genç tutan bir armağandır” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gencay ise yaptığı konuşmada, “Hayatı boyunca öğretmenlere en yüce değeri veren başöğretmenimiz öğretmen olarak anılmaktan gurur duymuştur. Bu kadar şerefle anılan bir mesleğin mensupları olan öğretmen arkadaşlarım ne kadar ağır bir yükün emanetçileri olduğunuzu bilincinde olduğunuzdan eminim. Milletlerin var oluşlarını ve yok oluşlarını belirleyen öğretmenlerdir” dedi.

Tarihin her sayfasında bir öğretmenin izi olduğuna dikkat çeken Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı; “Bilmeyen birine bir şeyler öğretmek ibadetlerin en büyüğüdür” dedi. Kaymakam Boyacı; “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğilir bütün öğretmenlerin öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım” diyerek sözlerini noktaladı.

Genç öğretmenler yemin etti

Göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşan ve eğitimdeki esas amacın topluma faydalı, kültürlü, faziletli fertler yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Sekiz Eylül Ortaokulu Öğretmeni Sabahat Yiğitbaş; “Başöğretmen Atatürk’ün aydınlattığı yolda bugün on binlerce öğretmen yürümekte, bu meşaleyi elden ele, gönülden gönüle taşımaktadır. Çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Kutlama programında daha sonra öğretmenlik mesleğine yeni başlayan stajyerliği bitmiş öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. İlçede görevine yeni başlayan genç öğretmenler 19 Mayıs Ortaokulu Öğretmeni Nuray Arca eşliğinde yemin ettiler.

Oratoryo ve türküler büyük alkış aldı

Görevini tamamlayan ve emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Emekli öğretmenler, belgelerini Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın elinden aldı. Programda ayrıca Öğretmenler Günü kapsamında okullar arası yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Öğretmenler Günü ile ilgili şiirlerin okunması ile devam eden kutlama programında Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü konulu video gösterisi, katılımcılar tarafından büyük alkış alırken,gösteride; tarih içerisinde kurulan Türk devletlerinin liderlerinin öğretmenlere verdiği önemin altı çizildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programı, 19 Mayıs Ortaokulu Müzik Öğretmeni Derya Bakır Demirpençe yönetimindeki koronun sunduğu oratoryo ve türkülerle son buldu.

ogretmenler_gunu_selcuk2

ogretmenler_gunu_selcuk3

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.