site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öğretmenler Günü Selçuk’ta Coşkuyla Kutlandı

Öğretmenler Günü Selçuk’ta Coşkuyla Kutlandı
24.11.2012
A+
A-

24 Kasım Öğretmenler Günü Selçuk’ta büyük coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenler Selçuk Belediye Tiyatro Salonu’nda Selçuk Lisesi tarafından organize edilen kutlama programı ile devam etti.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü Hüseyin Çakal’ın katıldığı programa ilçede görev yapan tüm okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda veli, öğrenci ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, dünyanın en seçkin mesleğinin öğretmenlik olduğuna vurgu yaparak; “Bu güzel günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kutluyoruz. Bize bu güzel günleri armağan eden Atatürk’e ve bizi bu günümüzde şereflendiren sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise törende yaptığı konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Eğitimin temellerini atan Millet Mekteplerini açtığı 24 Kasım Gününde Başöğretmen unvanını aldığını ve bugünü öğretmenlere armağan ettiğini belirterek; “Atatürk’ün dediği gibi milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Bizleri siz öğretmenler yetiştirdiniz. Bu güzel gününde milyonlarca öğretmenimizi anıyor ve hepsine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Selçuk Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Bahadır Uygur öncülüğünde mesleğe yeni başlayan Gürseda Mungan, Nurcan Orhon, Uğur Adagüven, Esra Coşkun ve Sezen Ulu isimli öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Yemin töreninin ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşan Esra Coşkun, “Öğretmenlik fark edebilmek, değer vermek, vatansever olmak, insan kazanmaktır. Öğretmen olmak Atatürk gibi olmaktır” dedi.

Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesiyle devam eden törende, yeni emekli olan Ali Gürbüz, Nihal Yün, Alaattin Kayabaşı, Kemal Özel ve Emine Tuncer; hizmet şeref belgelerini Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya ve Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü Hüseyin Çakal’ın elinden aldı.

Törende; 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Şiir,  kompozisyon ve resim alanında öğrenci kategorisinde dereceye giren Sıla İlhan, Berkay Sın, Hasan Bayer, Huriye Uçarcıoğlu, Busenur Aydın, Zehra Kırçimen, Belçin Çelik, Zehra Kocaman, Kader Bağcı, Hilal Işık, Seren Adıktı, Duygu Atıcı, Görkem Özsabuncu, Merve Bal, Fatma Dilekçi, Nurettin Canıtez, İsmail Subaşı, Habibe Ayar, Arzu Seygan ve Irmak Özdemir, Öğretmen Kategorisinde dereceye giren Cengiz Gümüş, Mustafa Kemal Talaslı, Nevin Menzek, Nuri Gökgöz, Reşit İlhan, Nezahat Yıldız ve Feride Yılmaztürk ödüllerini Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya ve Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü Hüseyin Çakal’ın elinden aldı.

Selçuk Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nilsun Aslan yönetiminde hazırlanan “Öğretmen” konulu oratoryo ile devam eden etkinlik, yine Selçuk Lisesi Müzik Öğretmeni Bahadır Varvar yönetiminde hazırlanan Gençlik korosunun seslendirdiği şiirli müzik dinletisi ile sona erdi. Duygu yüklü şiirleri ile etkinliği büyük başarıyla sunan Selçuk Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sevda Çakıroğlu, tüm katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    SAYGI DEGER OGRETMENLERIMIZIN GUNU HERKESE KUTLU OLSUN…

  2. yasemen abla dedi ki:

    Tüm Ögretmenlerimizin Ögretmenler Günü Kutlu Olsun

  3. EMEKÇİ dedi ki:

    Öncelikle Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam da yanlış bilgi veriyor.24 Kasımı Öğretmenler Günü olarak armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK değil, 12 Eylülün darbeci genari Kenan Evrendir.
    24 Kasım Millet Mekteplerinin açılış günü ve Atatürk’e başöğretmenlik ünvanının verildiği gün olması itibarıyla anlamlıdır. Fakat 24 Kasım 1981 yılından beri zoraki kutlanan bir gün olmuştur.