site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öğrenciler Başkanı Terletti

Öğrenciler Başkanı Terletti
21.09.2013
A+
A-

baskan-ogrenciler

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ü ziyaret eden dördüncü sınıf öğrencileri, belediye hizmetlerinden, siyasete, başkanlığın zorluklarından günlük hayata varana değin bir dizi konuda başkan Ülgür’ü terlettiler.

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasında Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ü ziyaret eden 19 Mayıs İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci sorularıyla başkanı terletti.

Sınıf öğretmenleri Zeliha Arslanhan ile birlikte ziyarette bulunan dördüncü sınıf öğrencileri  Ata Uygar Günday, Yiğit Bayraklı ve Beyza Ayruş  Başkan Ülgür’ü soru bombardımanına tuttu.  Öğrencilerle bir süre sohbet eden  Başkan Ülgür yeni eğitim – öğretim yılının hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından sağlıklı, başarılı ve verimli geçmesini diledi.

Yaşadıkları kent ile ilgili birçok konuyu merak eden öğrenciler Başkan Ülgür’e neden belediye Başkanı olduğunu sordu. Bu keyifli ve uzun sohbet sayesinde Başkan Ülgür Selçuk ile ilgili bilgileri öğrencilere aktardı.

Doğalgazdan adaylığa

Belediye başkanı olmanın zorlukları konusundaki sorulara, “Hayatta bazı şeyleri planlayamazsınız. Bu da benim planlamadığım işlerden biri” diye yanıt veren başkan Ülgür, Selçuk’a doğalgazın

2015- 2016 yılında geleceğini, gecikmenin nedeninin ise, İzmir merkezde doğalgaz çalışmalarının tamamlanamamış olmasını gösterdi. Doğalgaz çalışmaları öncesinde Selçuk’taki tüm içme suyu hatlarının da yenileneceğini vurguladı. Öğrencilerin yeniden aday olup olmayacağı konusundaki soruya karşılık ise başkan Ülgür, “Bazı şeyleri ben istiyorum demek ile  olmuyor. Bazı şeyleri ben yapmayacağım  artık demekle de olmuyor. Büyüyünce bunu daha iyi anlayacaksınız. Bakalım zaman neyi gösterecek” dedi.

“Selçuk büyümeye devam edecek”

Selçuk’un gelişmini de merak eden öğrencilerin sorusu üzerine belediye başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Selçuk dengeli bir şekilde büyümeye devam edecek. Ekonomik sosyal ve  kültürel anlamda kentin gelişimi iyi yönde ilerliyor. Karmaşık bir kent olmaktansa dengeli büyümeye devam etmesi Selçuk’un gelecek yıllarda daha da keyifli bir kent olmasını sağlar” diye konuştu.

Eski hal binalarının olduğu yere spor ve kültür merkezi yapmayı planladıklarını belirten Ülgür, “Projeleri tamamlandı. Bahsettiğimiz noktaya bir kütüphane de açacağız. Üst katında ise kafeteryalar ve el sanatlarının yapılacağı atölyeler yer alacak. Kültür merkezinin yan tarafına da büyük spor salonu yapacağız. Belediye Havuz Restoranı yeniden açılacak. Proje çalışmaları tamamlandı. Fakat ondan önce Gezi Park  Cafe ve Ayasuluk Cafe projelerini bitirmeyi planlıyoruz. Kentimizde Carpouza Cafe yaz kış misafirlerini ağırlıyor. Buna alternatif olarak farklı noktalarda sosyal alanlar oluşturuyoruz. Eskiden Emlak Park olarak bilinen alanda Gezi Cafe hizmete girecek. Kalenin eteğinde yer alan eski Girne Köftecisi olarak bilinen alan da ise ev yemekleri yapılan Ayasuluk Cafe’yi açacağız. Çalışmalarımız tüm hızla devam ediyor. Önümüzdeki sezonda ise belediye havuz restoranı hizmete sunacağız” dedi

“Eğitime katkı artarak sürecek”

Belediyenin eğitime katkısı konusunu çok merak ettiklerini söyleyen öğrencilere başkan Ülgür’ün verdiği mesaj ise şöyle oldu:

“Kentimize üniversite kazandırmak için ciddi anlamda emek harcadık. Meslek Yüksek Okulu’nu ilçemize kazandırdık. Bu yıl fakülte de gelecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu için ise bina inşaatımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Selçuk’ta bir üniversite adı daha olacak ve kentimiz öğrencilerle değer kazanacak.  Selçuk’a üniversite kazandırmanın yanı sıra eğitimin hemen hemen her dalında rol aldığımızı düşünüyorum. Okullarımızın onarımlarını yaparak öğrencilerimize daha iyi şartlar hazırlıyoruz.  Selçuk’ta eğitim konusunda da atılımlara devam edeceğiz.  Çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimizdir.”

baskan-ogrenciler2

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    kireçli musluk suyuna da bir çözüm bulunacak mı? yoksa bu da CHP’li belediyeler döneminde yaşanan İstanbul’daki su kesintileri ve Ankara’daki hava kirliliği gibi Allah’ın emri mi?

  2. gereksiz dedi ki:

    Ya bide kalksa o yerinden çıksa baksa yukarılara.ordaki insanlarda soru sorsa ona.ama çocuklar değil büyükler sorsa.nasıl olurdu acaba.herkesin amacı çıkarcılık olmuş.

  3. eski selçuklu dedi ki:

    İNANILIR GİBİ DEĞİL ..Yazıya bakarmısın SELÇUK BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK…Benim 8 yıl önceki istanbuldan arkadaşımı getirdim BURASI YINEMİ AYNI dedi..BİSİM BAŞKAN BÜYÜMEYE DEVAM EDİCEĞİZ DİYOR..Ünlenen bir tv mizacı vardı.OĞLUM BAK GİT:) Bu mizah yeterlidir.Şunuda sölemeden edemeyeceğim,SELÇUK HİÇ BÜYÜMEDİ SİZİN KENDİ YATIRIMLARINIZ CEPLERİNİZ BÜYÜDÜ…Understand..!

    1. Anonim dedi ki:

      Senin İstanbul’lu arkadaşının ailesinin Şirince dağlarında kaç dönüm arazisi var acaba? Yatırım, understand ….

  4. AKP selçuk ilçe dedi ki:

    Bakin ibret alin bu chp nin Selçuga katacagi bir sey kalmamistir bunu artik gormeniz lazim Selçuk degisen Turkiyeye ayak uyduramiyor! Insallah Mart tan sonra Akp Selçukta da parlayacak ve Selçugun kaderi degisecektir.Dunya Lideri Basbakanimiz projeleriyle izmir ve çevresini kalkindiracaktir.Selçukta eger bir seylerin degismeye baslamasini istiyorsaniz biz iddialiyiz haberiniz olsun! Dunya nin takip ettigi hayranlikla izledigi bir Turkiye yarattik! Selçugu mu ayaga kaldiramiyacagiz?

    1. Anonim dedi ki:

      Önce Ethem’in ,Ahmet’in,Mehmet’in canlarının hesabını vereceksiniz,,beş metreden gaz kapsülüyle insan öldürmenin hesabını vereceksiniz,göz çıkarmanın hesabını vereceksiniz.Utanmadan buraya ibret alın yazmışsın evet doğru çünkü Selçuk insan hayatını el üstünde tutar,korur şevkatlidir,merhametlidir,insan onurunu korur,saygılıdır,sevgisini esirgemez,insanı insan olduğu için sever,din,dil,ırk ayırt etmez,o yüzden uygardır,medeniyet bu topraklarda filizlenmiştir o yüzden…o sebeple insanlar Selçuk’ta birşeylerin değişmesinin başlamasını istemezler diktatör rejimler tarafından yönetilmek istemezler,onlar.insan canına kıyan insanlar tarafından yönetilmek istemezler.o yüzden lütfen Selçuk’u ayağa kaldırmayın eğer bir farkındalık yaratmak istiyorsanız siz ve size gönül veren insanlar lütfen oturun.

  5. Sevgi dedi ki:

    Farklı isimlerle sallamakla olmaz sizde belediyenin her alanda çalıştığını görüyorsunuz ama işinize gelmiyor. başkan hep çarşıda ,ortada olmayan sizin adayınızla ilçe başkanınız ve yöneticileriniz. Gaziler günü töreninde bile yoklar.

  6. çınar dedi ki:

    siz akp yi savunanlar giden canların hesabını verin sonra gelişmekten büyümekten bahsedin ayyıptır günahtır

  7. toprak dedi ki:

    Ağzınızın suları akıyor seçimler geliyor ellerinizi ağuşturuyorsunuz avucunuzu yalarsınız Selçuk tan size oy çıkmaz kafanıza sokun bunu ne yaptınız ilçenize efesi nasıl satarız halkı nasıl madur ederiz .Beyler İzmir halkı Selçuk halkıda akıllı sizin zannetiğiniz gibi değil akp ye oy çıkmaz

  8. eski selçuklu dedi ki:

    anonim onur sensen eğer sende beni bende seni çok iyi tanıyorum:)) arkadaşlarımı ben bir kere getirdim oraya şirinceyede değil.yazımdada belirttim şirince geçmemiş hiç SEN Mİ ONLARLA TAKILDIN YOKSA BEN Mİ..!

  9. aanonim dedi ki:

    Zeynel hocaya şaşıyorum. bu kadar saygın bir insan, babası da yıllarını Selçuk’a vermiş değerli bir ailenin çocuğu nasıl AKP’den aday olur. Pes…

  10. Anonim dedi ki:

    Sayın anonim çamur atayım derken kendi kendini ele veriyorsun. Unuttun galiba istanbul ve ankara yirmi yıldır akp tarafından yönetiliyor. Bütün sorunları ve pisliklerin kaynağının akp olduğunu unuttun galiba.