site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Öcalan’ı Adım Adım Affedecekler

Öcalan’ı Adım Adım Affedecekler
08.02.2013
A+
A-

ocalanAdalet Bakanlığı dünkü müthiş iddiayı kısa bir açıklamayla yalanladı.

MHP, ‘Öcalan’ı evlendirecekler’ iddiasına tepki verirken, BDP ‘Kürt sorunu çözülmeden, İmralı’ya ne yapılırsa yapılsın çözüm getirmez’ dedi. Adalet Bakanlığı ise haberi kısa bir açıklamayla yalanladı.

İmralı’da cezaevi kampusu içinde mutfağı ve banyosu olan 1 oda 1 salon ev inşaatı çalışmasının başlatıldığı haberi siyasi arenada yankı yarattı. MHP, Abdullah Öcalan’ın ev hapsine alınması için “ev”lendirildiğini öne sürerken, BDP, Kürt sorunu çözülmeden İmralı’ya ne yapılırsa yapılsın çözüme katkı sağlayamayacağını kaydetti.

Kulislerde ise Abdullah Öcalan’ın anadilde savunma tasarısında yer alan, iyi halli hükümlülerin eşleriyle cezaevinden bağımsız eklenti ya da yapılarda görüşebileceğine yönelik düzenlemeden yararlanabilmek için kağıt üzerinde devam eden evliliğini sonlandırarak, yeni bir evlilik yapabileceği iddiaları konuşuluyor. Öcalan gibi İmralı’daki diğer 5 terör mahkumunun da iyi halli olmaları halinde düzenlemeden yararlanma imkanı bulunuyor. Kulislerde, evin sadece yeni düzenleme için değil, olası bir ev hapsi için de inşa ediliyor olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

‘ADIM ADIM AFFEDECEKLER’
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Öcalan’ın adım adım affedileceğini savunarak, “Ağırlaştırıcı müebbet hapsi vardı, hapisleştirildi, şimdi de TOKİ ‘ev’lendiriyor. Daha önce ev hapsi öngören kanun çıkarıldı. Şimdi ev inşaa etmeye karar vermişler. Ev’lendiriliyorlar, sonradan devrim nikahına götürürler herhalde. Bebek katili AKP’nin koruma ve kollamasında. Önce yazlık, sonra kışlık ayarlarlar. Zaten bu çerçevede yapıldığına göre bu sonuç da doğar” diye konuştu.

Öcalan’ın bir süre sonra evlenip eşini yanına alacağını savunan Vural, Adalet Bakanlığı’nın bu konuyu da şimdiden araştırmaya başladığını öne sürdü.

Vural şunları kaydetti: “Türk siyasi hayatının önemli merkezleri vardır. Çankaya köşkü, başbakanlık konutu gibi. Şimdi buna paralel bir de imralı konutu daha oluşturdular. İmralı kurumu, bir bebek katilinin barındığı bir hapishanenin, bir barış yeri olarak adlandırılması, bir siyasal merkez olarak adlandırılması; aslında Türk hukuk ve adaletinin içine düşürüldüğü çukuru temsil etmektedir. Adım adım bebek katili ve PKK ‘ak’laştırılıp affın zemini hazırlanıyor.”

Adalet Bakanlığı’nın Milliyet’in haberini yalanlama telaşına düştüğünü savunan Vural, “Bu gelişmeler dikkate alındığında haberinizin doğruluğu güç kazanıyor. Zaten sonuç da oraya doğru gidiyor. Daha öncede ‘görüşmek şerefsizlik, alçaklıktır’ demişlerdi. Sonra hükümet olarak görüştüklerini en üst düzeyde itiraf ettiler. Bu konunun gideceği safha da böyle. Bundan sonra ev ve af süreci hazırlanıyor” dedi.

‘EV HAPSİNE ALACAKLAR’
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise, Oslo ve İmralı’da yapılan görüşmelerde PKK terör örgütüne hangi sözlerin verildiğini ve varılan mutabakatın açıklanması gerektiğini belirterek, “Verdikleri sözü açıklasınlar. Bu haber gösteriyor ki, İmralı canisi ev hapsine alınacaktır. Bunu millet affetmez” diye konuştu. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, “İmralı’ya villa yapıldığı” iddialarına ilişkin soru üzerine, “İmralı cezaevi Kürt sorununun çözüm sürecine de engeldir. Oraya ne yapılırsa yapılsın bu sorun çözülmez” dedi.

YENİ YASANIN GETİRDİKLERİ
Anadilde savunma kanuna göre yer alan düzenlemeye göre bütün cezaevlerinde eşle görüşme için cezaevi binasından bağımsız bir eklenti ya da yapı bulunması gerekiyor. Açıklamaya rağmen, kanun uyarınca, diğer cezaevlerinde olduğu gibi İmralı’da da ev yapılmasının “olağandışı” olmadığı belirtiliyor.

İKİ SATIRLIK AÇIKLAMA
Adalet Bakanlığı Milliyet’in haberiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bir gazetede İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içinde başlatılan bir inşaat çalışmasından söz edildiği görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Kampus içinde yürütülmekte olan bir inşaat faaliyeti olmadığı gibi planlanan bir çalışma da bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Adaya hükümlülerin yararlanmaları için bir müstakil ev yapıldığı iddiası gerçek dışıdır” ifadesi yer aldı.

YORUMLAR
  1. fenasi fenasi dedi ki:

    apo dişarı cıkamaz cıkar sa ilk önce kanlıları sonra kürtler apoyu diridiri yakarlar kaddafiden beter olur linc ederler kazıksokar ateşte cevirirler bu kişi ülkesine milletine sülalesine kendi aylesine hayinlik yapmiştır millet vekilini ceza evinde tutan hükümet apoyu salamaz budüşünceler hezayan dır gaflettir esefle kını yoruz .ya istiklal .ya ölüm .