site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öcalan’a Af İstediler

Öcalan’a Af İstediler
24.04.2013
A+
A-

ocalana-af

Akil İnsan Yıldıray Oğur, Karadeniz bölgesinde şaşırtan talepler geldiğini açıkladı.

Taraf yazarı Akil İnsan Yıldıray Oğur gittikleri bölgelerde sürece destek verenlerin çok olduğuna dikkat çekti. En zor bölgelerden biri olarak gösterilen Karadeniz Bölgesi’ne giden Oğur Öcalan’a af isteyenlerin bile olduğunu söyledi.

Vatan Akil İnsanlar Heyeti’nden Yıldıray Oğur ile görüştü. Yıldıray Oğur Akil İnsanlar heyeti oluşumundan önce de gerek sosyal medyadan gerekse yazdığı gazeteden bu sürece elinden geldiğince fikri desteğini sürdürüyordu.

Kimi zaman sert eleştiriler alıyor kimi zaman da söylemleri taraflı tarafsız herkesin takdirini topluyordu.

Artık o da Akil İnsanlar heyetinde ve bölgesi de Karadeniz!

63 kişilik heyetin en çok zorlanacağı bölge olarak gösteriliyordu Karadeniz. Farklı bölgelere giden “Akil İnsanların” bile aklı Karadeniz’in göstereceği reaksiyondaydı. Öyle ya sürecin aktörlerinden BDP’yi bölgeye sokmayan, milliyetçilik söylemlerinin en yüksek sesle çıktığı iklimi itibariyle zor bir bölge Karadeniz…

ÖCALAN’A AF İSTEDİLER

Karadeniz insanın sürece bakış açısını yalnız biz değil neredeyse tüm Türkiye merak ediyor?

-Karadeniz insanında gözlemlediğimiz husus şu; “Ne olacaksa olsun ama sorun çözülsün artık” anlayışı hâkim. Bölünme endişelerini bizimle paylaşıyorlar ancak bu bölgede baskın bir düşünce değil. Sadece endişelerini dile getiriyorlar. Aslında biraz empati kurdukça bu endişeleri de kayboluyor…

Zonguldak’taki toplantıda bir ev hanımı çıkıp; “Ya bu PKK’lılar şehre dönünce ne yapacakları? İş nasıl bulacaklar?” diyerek hepimizi şaşırttı.

İşçi şehri Zonguldak bir zamanlar “Diyarbakır’a selam olsun” şeklinde slogan oluşturmuş sol kimliği ile biliniyor.

Bölgede sözü pek dinlenen bir Ticaret Odası Başkanı aynen şunu söyledi; “Hem Balyoz, hem KCK hem de Abdullah Öcalan’ı kapsayacak bir af dahi gündeme gelebilir ve biz buna hazırız.” Sert milliyetçi tepkilerin geldiği yazılıyor ancak bu gerçek değil. Bir grup İşçi Partili gencin tepkisi toplantının tamamına mal edildi.

Tüm bölgelerde aynı soru cevap arıyor, Devlet ne verdi de süreç böylesine iyimser havada ilerliyor diyorlar?

Bize de Kürtlere ne verildi diye soruyorlar ve biz cevaplıyoruz. Kürtlere Demokrasi verildi ve bu onların yüzyıllardır istediği, arzuladığı bir şeydi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    pes valla yalanın bu kadarınada ne denir bilemiyorum hani adamlar nerdeyse kürtle karadenize biz doğuya geçelim dediler diyecek ama utanmış söyleyememiş. yahu gittiğiniz her yerde polis kordonunda toplantı yapıyorsunuz utanmadan bide yalakalık olsun diye yalan söylüyorsunuz. o kelimeyi kullanan ticaret odası bşk nını da bi açıklasın bakalım da hangi partiye mensup olduğunu görünce neden öyle konuştuğunu kendisine söyleyelim. kelime oyunlarına karnımız tok. sen bu milleti kendin gibi akilsiz sandın galiba.