site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Noter Onaylı Tercüme Nedir?

Noter Onaylı Tercüme Nedir?
01.04.2021
A+
A-

Resmi kanallara sunulan evrakların çevirileri yapılırken, bu çeviri işlemini yapan tercümanın yeminli tercüman olmasının yanı sıra noter onaylı tercüman olması da oldukça önemli detaylar arasında yer alır. Genellikle nüfus cüzdanı, kimlik, mahkeme kararı, diploma ve aile cüzdanı gibi resmi geçerliliği olan belgeler de noter onaylı tercüman tercih edilmektedir.

Öyle ki bu evrakları resmi kurumlara sunulması durumların da noter onaylı tercümanın kaşesi ve imzası istenecektir. Ayrıca bu belgelerin resmi anlam da geçerlilikleri de noter onaylı tercüman vasfında hizmet veren kişiler tarafından sağlanır.

Noter Onaylı Tercüme Neden Gereklidir?
Resmi evrakların çevirileri yapılırken tercih edilen tercümelerin noter onaylı olmadıkları takdir de herhangi bir resmiyet kazandıkları söylenemez. Öyle ki resmi evrakların geçerliliğini sağlamak için evrak üzerinde noter onaylı tercümenin kaşe ve imzası mutlaka yer almaktadır. evrakın gerçek ve geçerli olduğu üzerinde noter onaylı tercümenin kaşe ve imzası var olduğunda kanıtlanabilir.

Öyle ki pasaport tercümeleri, sağlık raporu tercümeleri, adli sicil kaydı tercümeleri, sertifika tercümeleri, vekaletname tercümeleri ve oturma izni tercümeleri gibi birçok evrak bu tercümeler tarafından hazırlanır. Bu konu ile ilgili detaylı bilgilere https://troytercume.com.tr/noter-onayli-tercume-burosu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.