site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ninelerden Bebelere Herkes Burada

Ninelerden Bebelere Herkes Burada
30.01.2014
A+
A-

SEGEM-ETKİNLİK-CADİRI

Selçuk Belediyesi ile Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi’nin birlikte düzenlediği Etkinlik Çadırı, Zafer Mahallesi’nin ardından 14 Mayıs Mahallesi’nde de büyük ilgi görüyor.

Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi işbirliğinde başlatılan Sokak Buluşmaları 27 Ocak’tan bu yana 14 Mayıs Mahallesi’nde. Pazartesi’den Cuma’ya her gün 08.30 ile 17.00 arası açık olan etkinlik çadırına ilgi büyük. Her yaştan kadına, sabahın erken saatlerinden çadırın kapanış saati olan 17.00’ye kadar sabundan süs eşyaları yapımı, mum ve file yapımı atölyeleri, geri dönüşümlü malzemelerden dekoratif eşya yapımı, keçe ve boncuktan anahtarlık, duvar süsü gibi objeler yapımı gibi faaliyetlerle bir yandan üretim yaptığı çadırda bir yandan da psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriliyor.

Psikolojik danışmanlık desteği ile ilgili bilgi veren Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi Psikoloğu Özgül Karaalioğlu Yavuz, kadınların çoğunlukla çocuklarının ergenlik sorunları, okul ve sınavlarla ilgili problemlerine yönelik destek istediğini ifade etti. Yavuz, danışmanlığa talebin oldukça fazla olduğunu ifade ederek, herkese zaman ayırmaya özen gösterdiklerini dile getirdi. Psikolog Özgül Karaalioğlu Yavuz bu çalışma sayesinde pek çok kadının daSelçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde psikolojik ve hukuki danışmanlık desteği verildiğini öğrenmiş olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlik çadırında kadınlar için birbirinden güzel hobi atölyeleri düzenleyen ve danışmanlık desteği veren Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi çalışanları çocukları da unutmadı. Etkinlik çadırı çocuk atölyesinde görev alan Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Çocuk Eğitim ve Gelişim Uzmanlarından Hatice Kaçmaz, tüm gün boyunca çocuklar için resim, müzik, dans, yüz boyama, oyuncak yapımı gibi bir birinden renkli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Çay ve kahve saatleri, bir birinden güzel ikramlarla zamanın su gibi geçtiği etkinlik çadırında bol bol da sohbet ediliyor ve mahalle halkı kaynaşma fırsatı da buluyor. Her hafta bir mahallede açılacak olan etkinlik çadırının üçüncü durağı da 3 – 7Şubat tarihleri arasında Cumhuriyet Mahallesi 5024 Sokak (19 Mayıs Çarşısı arkasındaki park) olacak.

Selçuk Belediyesi ile Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi yetkilileri, hem yeni yetenekler hem de yeni dostluklar kazanmak isteyen herkesi etkinlik çadırına davet etti.
Zeliha Atsız
Ben aslında Zafer Mahallesi’nde oturuyorum. Etkinlik çadırının ilk haftasında Zafer Mahallesi’nde yapılan faaliyetler çok hoşuma gitti. Bu hafta da 14 Mayıs Mahallesi’nde etkinliklere katılmaya devam ediyorum. Çok güzel, samimi bir ortam var. Çadırla hizmeti ayağımıza taşıdılar. Elişleri yaptık, sabunlar, fileler, keçeler yaptık. Bu tür çalışmaların çok verimli olduğunu düşünüyorum ve devam etmesini istiyorum.

Halime Çelik
Bu bizim için çok iyi oldu. Ben normalde de Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Ama ne kadar olsa da sizin mahallenize gelmesi gibi olmuyor. Siz de görüyorsunuz. Ninelerden bebelere herkes burada. Ben de çadıra küçük oğlumla geldim. Malum sömestri tatili. O da sabundan süs meyveleri yapıyor mesela. Bu soğukta sokaklarda tatilini geçirmeye çalışacağına o da be etkinlik çadırında benimle birlikte vaktini verimli kullanıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Bedriye Çelik
Çadır açıldıktan beri buradayım. Sabahtan yemeğimi hazırlayıp geliyorum. Amcan da destekliyor. Keşke mahallemizde devamlı olsa bu çadır. Kadınlar için çok iyi bir imkân. Ben mesela bu gün sabundan ayva yaptım.Burada öğrendim.  65 yaşındayım. İlk kez yaptım. Yarın da geri dönüşümlü malzemelerle süs eşyaları yapacağız. Evde olsam ne yapacağım. Gün boyu televizyon izleyeceğim, sıkılacağım. Dünürümle, eltimle, gelinimle, torunumla cümbür cemaat buradayız. Bundan sonra Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi’nin garajın üstündeki yerine de gidip etkinliklerine katılmaya devam edeceğim. Çünkü 60 yaşında da olsan 70 yaşında da olsan yeni bir şey öğrenmekten iyisi var mı? Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Emine Zeybek
Evliyim ve iki çocuğum var. Böyle çalışmalar yapıldığını bu çadır sayesinde öğrendim. Bu çadırda birçok el sanatını yapmayı öğrendim. Ayrıca psikolojik ve hukuki desteğin ücretsiz olması da çok büyük imkân. Sağ olsunlar bu imkânları mahallemize taşıyan herkes.

Gülcan Akpınar
Çadırı çok beğendim. Hem yeni kabiliyetler edindim hem yeni arkadaşlar öğrendim. Ayrıca Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi hakkında da bilgim oldu. Son güne kadar etkinlik çadırına gelmeye ve buradaki çalışmalara katılmaya devam edeceğim. Belediyemize de teşekkür ederim.
SEGEM-CADIRI

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Erdoğan Arna dedi ki:

    Başarılar dilerim

  2. emir dedi ki:

    çok iyi bir uygulama..

  3. anonim dedi ki:

    En büyük rejim seçimdir.Seçimler her sene yapılsa çok iyi olur…

  4. Hakan dedi ki:

    Reklam kokan hareketler bunlar…

  5. anonım dedi ki:

    reklamda olsa faydalı reklam. sizin gibi hırsızların peşinden gitmekten iyidir.

  6. Anonim dedi ki:

    arkadaş adam ne yapsa reklam kokuyo diyosunuz yapmayınca da hiçbişey yapmadı oluyor.yürüdüğünüz yollara,alışveriş yaptığınız pazara,girdiğiniz belediyeye,oturduğunuz-çocuğunuzu gezdirdiğiniz park-bahçelere,meydanlara,unuttuğunuz sivrisineğe,Efes’in peşkeş çekilmesine karşı esnafla olan dayanışmaya,ücretsiz tiyatrolara-sinema gösterimlerine,gelen yüksekokullara…. bakın.mahallesinden-evinden çıkamayan yüzlerce kadının ayağına hizmet götürülmüş hala reklam kokuyormuş.mesele de tam burada zaten.yapılanların reklamı az yapılıyor ki herkes bir zamanlar nerede-nasıl yaşadığını unutuyor.bi tane de stk,oda,sivil insiyatif gösterin ki vefa zamanında yapılmış işlere katkı vermiş.tembellikten düşünmeyi bile unutmuş adamlar seçim zamanı gelince anca mahalle dedikodusu tadında atıp tutuyo. asıl reklam kokan hareketler bunlar…