site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Nice 90 Yıllara, Nice Cumhuriyet Bayramı’na

Nice 90 Yıllara, Nice Cumhuriyet Bayramı’na
29.10.2013
A+
A-

selcukizmir (3)

Selçuk’ta büyük coşku ile kutlanmaya başlanan Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde konuşan Başkan Ülgür “Genç Cumhuriyetimizi korumalıyız. Cumhuriyetimizin 90. yılı kutlu olsun. Daha nice 90 yıllara, daha nice Cumhuriyet Bayramı’na” dedi

Selçuk’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Pazartesi günü Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı’nınçelenk sunma törenin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona eren resmi program sonrasında Selçuk halkı İstasyon Meydanı Kurtuluş Anıtı önünde toplandı. Burada ilk olarak Selçuk’taki bütün sivil toplum örgütlerinin ve Selçuk Belediyesi ile birlikte hazırladığı “Sevdamız Cumhuriyet” çelengi anıta konuldu. Ardından da tüm sivil toplum örgütleri, Cumhuriyet Halk Partisi ve İşçi Partisi Kurtuluş Anıtı’na tek tek çelenk sundu. Burada da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür bir konuşma yaptı. Konuşmasına herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başlayan Başkan Ülgür 90. Yaşını kutlayan Cumhuriyet’in daha çok genç olduğunu belirterek Cumhuriyet’e sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Ülgür “Bugün burada Cumhuriyetimizin 90. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimiz gencecik bir çocuk gibi daha. Henüz 90 yaşında. Bu çocuğun büyümesini istemeyenler var. İkinci Dünya Savaşı’na bıraktıkları yerden devam etmek isteyenler var. Laik, demokratik hukuk devletini kurmak için insanlar canlarını verdiler.  Bizim Cumhuriyetimiz Libya, Mısır, Suriye, İran ve Irak’taki cumhuriyetlerdendeğil. Bizim Cumhuriyetimiz farklı dillerden, dinlerden ve ırklardan insanları bir arada tutan, onlara adalet, hukuk sağlayan, herkesin dinine, ibadetine, ırkına ve diline saygı duyan bir Cumhuriyet. Laik ve Demokratik Cumhuriyet’imiz hava ve su gibi yaşamsal ve önemli. Bunlar bugüne kadar hep anlatıldı. Herkes şunun farkına varmalı. Cumhuriyet çocuğuyum demekle olmaz. Bu gencecik Cumhuriyet’i korumamız, sahip çıkmamız lazım. Bayrak dağıtmak yetmez. Doğru yerde durmak, Cumhuriyet’e destek olanlara destek olmak lazım. Cumhuriyetimizin 90. Yılı kutlu olsun. Daha nice 90 yıllara, daha nice Cumhuriyet Bayramlarına” diye konuştu.

Konuşmanın ardından alanı dolduran Selçuklular ile birlikte 4 Kasım 2012’de 6 bin Selçuklu ile gerçekleştirilen Anıtkabir fotoğrafları sergisinin ile Selçuk Efes Kent Belleği’ndeki Akıncılar Huzurevi sakinlerinin el emeklerinin sergisinin açılışını yapan Başkan Ülgür, ayrıca 29 Ekim Salı günü saat 19.00’da Selçuk İstasyon Meydanı’nda başlayacak ve Cumhuriyet Bayramı coşkusu ile Selçuk sokaklarını dolduracak olan fener alayına ve devamında gerçekleşecek Model Grubu’nun konserine tüm Selçuk halkını davet etti.

selcukizmir (1)

selcukizmir (2)
HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDADIR…

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    CHP, Mustafa Kemal ile çıktığı yola devam etmeli ama devam ederken değişmeyi de becerebilmeli. İnsanlar da, örgütlerde ”Ne içindeyim zamanın /Ne de büsbütün dışında/Yekpare, geniş bir anın/Parçalanmaz akışında” mısralarındaki anlamı yakalarsa değişerek devam etmenin ne demek olduğunu kavrarlar.