site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Narenciye Fiyatları Dibe Vurdu

Narenciye Fiyatları Dibe Vurdu
14.12.2014
A+
A-

IMG-20141211-WA0015

Mandalina satışlarında ki durgunluk Selçuklu üreticiyi kötü etkiledi. Çiftçiler üretici fiyatlarının dibe vurduğunu söyledi. Hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yüzünden kalitesi bozulan mandalina iç piyasada da talep görmeyince dalında kaldı. Satılmayan bahçede ki mandalinalar alıcı beklerken, satılıpta toplanmayan bahçelerde bir an önce hasadı bekliyorlar.

Çiftçiler narenciyede en önemli pazarlar olan Rusya’da ekonomik, Irak ve Ukrayna’da yaşanan siyasi karışıklıkların bu ülkelere yönelik narenciye ihracatına da yansıdığını söylediler.

Narenciye ihracatında öne çıkan ve Türkiye için önemli pazar konumundaki ülkelerde yaşanan ekonomik ve siyasi karışıklıklar, ihracatımızı olumsuz etkiliyor. Bunun yanı sıra, mandalina rekoltesinde görülen artışın yanı sıra, havaların sıcak gitmesi ve mandalina çeşitlerinin hasadının çakışmasıyla birlikte iç piyasada bir yığılma meydana geldi. Piyasada yaşanan bu yığılmayla birlikte bir kilogram mandalinanın Aralık ayında üretici fiyatı yüzde 40 azalmayla 50 kuruştan 30 kuruşa geriledi.

Bu yıl yaşanan sıkıntının geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntıdan daha kötü olduğunu vurgulayan söyleyen çiftçiler, “Bahçemizdeki en kaliteli mandalinayı hiçbir tüccar 40 kuruşa kesmiyor. Yağmurda yağınca mandalina zarar gördü. Artık satmak daha da zorlaştı. Fiyatların dip yapması dolayısı ile maalesef ürünlerimiz dalında kaldı” diye konuştular.

Haber: Seda Konuk  www.SelcukHaber.com

IMG-20141211-WA0018

IMG-20141211-WA0019

YORUMLAR
  1. Apasel dedi ki:

    Yesin fakir fukara grip olmasın

  2. Selcuk dedi ki:

    Apasel adli kendini bilmez Şahıs , o mandalinler ne zorluklar ıle yetişiyor haberin var mı ? Sen ANCA geç dalganı bir gün gelir sende acınacak hale düşersin

  3. Apasel dedi ki:

    Selçuk seninde bahçelerin var herhalde, koca selçuk ovası artık sadece meyve bahçesi oldu. Nerde pamuk, nerde buğday,nerde kavun-karpuz. Zorlukla yetişen ürün görmek istiyorsan Torbalı ovasına,Menderes ovasına git bak görürsün.

  4. Anonim dedi ki:

    Buğdayda ne zor yetiştirilir