site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Munzur Dağlarından Haber Var

Munzur Dağlarından Haber Var
24.06.2013
A+
A-

munzur-daglari

Munzur dağlarının Tunceli il sınırı içindeki en yüksek noktası olan Gediktepe Zirvesine (3363m.) ulaşmayı başaran dağcılar tırmanışı başarıyla tamamladılar.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Selçuk Şubesinin organize ettiği faaliyete Zirve Dağcılık İstanbul Şubesi ve Anadolu Dağcılık Kulübü üyesi sporcular katıldı. 2000 m. yükseklikteki Düzgün Baba ziyaretine yürüyerek Gediktepe çıkışı öncesi ısınan dağcılar 22 Haziran 2013 sabahı Ovacık ilçesi Köseler köyünden Karagöl’e hareket ettiler. Yaklaşık dört saat yürüyen 10 kişilik ekip Karagöl’e ulaştıktan sonra kamplarını kurarak dinlendiler. Gecenin erken saatlerde yola çıkarak zorlu bir rotayı geride bırakan dağcılar sabahın ilk ışıklarında Munzur dağlarının Tunceli il sınırı içindeki en yüksek noktası olan Gediktepe Zirvesine (3363m.) ulaşmayı başardılar. Zirve Dağcılık üyeleri Gediktepe zirvesinde Türk bayrağı ve Zirve Dağcılık flamasının yanı sıra Kosova Cumhuriyeti Prizren ilinde faaliyet gösteren kardeş kulüp Shoqata Bjeshketare Haxhi Bedridin Isaja Dağcılık Kulübü’nün flamasını da dalgalandırdılar.

Gerçekleşen faaliyet hakkında açıklamada bulunan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan her iki kulübün sporcularını tebrik etti ve faaliyet hakkında şu bilgileri verdi; “Munzurlar hikayelere, türkülere, destanlara ve efsanelere konu olmuş, doğal güzelliği ve ihtişamı ile dilden dile yayılmış bir güzel dağ silsilesi. Tunceli ilimiz ise Dersim kültürünün güzel renklerini yansıtan misafirperver insanları, ziyaretleri ve bilinmeyen güzellikleri ile birçok gezgin için hayalleri süsleyen bir bölge. Bizde Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi olarak bu güzelliklere bir defa daha misafir olmak ve Munzur dağlarının güzel zirvelerinden bir tanesine ulaşmak amacı ile yola çıktık. Önceki yıllarda Munzur dağlarında yayla yürüyüşleri ve küçük tırmanışlar düzenlemiştik fakat bu sene 3363 m. yükseklikteki Gediktepe zirvesine çıkarak geleneksel hale gelen Munzur faaliyetimizi biraz daha renklendirmiş olduk. Gerçekleşen faaliyetimize kendi sporcularımızın yanı sıra Zirve Dağcılık İstanbul Şubesi ve Anadolu Dağcılık Kulübü üyesi sporcuların da katılması ayrı bir güzellik oldu. En başta ekibe rehberlik eden Bülent Ak olmak üzere bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Türkiye ve dünyada Munzur dağlarına gözünü diken birçok dağcı bizleri takip ediyordu, öyle inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Munzur Dağları Türkiye ve dünya dağcılarının uğrak yeri haline gelecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.