site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Muharrem İnce: Atatürk gelse Anıtkabir’den kurultay kazanamaz

CHP’nin Atatürk’ün çizgisinden kaydığını belirterek istifa eden ve Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, katılmış olduğu yayında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu adeta topa tuttu.

Muharrem İnce: Atatürk gelse Anıtkabir’den kurultay kazanamaz
27.06.2021
A+
A-

CHP ile sıkıntısı olmadığını belirten İnce, Kılıçdaroğlu’nun partideki örgütlenmesine dikkat çekerek “CHP’ye Anıtkabir’den Atatürk gelse kurultay kazanamaz. Mümkün değil.” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Haber Global’de Buket Aydın ile Koltuk programının bu haftaki konuğu oldu.

İnce, gündeme ilişkin birçok konuda kendisine yöneltinen soruları yanıtladı.

“CHP iktidar olabilir mi?”
Buket Aydın, İnce’ye CHP’nin iktidar olup olamayacağını sordu. İnce bu soruya, CHP’de parti içindeki sorunları dile getirerek cevap verdi.

Kendisinin CHP ilkeleri ve felsefesiyle bir sorunu olmadığını, sorununun partiyi yönetenlerle olduğunu söyledi. Kendisinin genel başkanlık adaylığını hatırlatan İnce yaşadığı sorunları dile getirdi.

İnce, “Aday oldum iki kere. İmza veriyorlar bana, ya belediye başkanı arıyor ya genel merkezden arıyorlar… Partiye bina alıyorlar, partiye araba alıyorlar, işe dam koyuyorlar imzasını geri çekiyor kurultaydan. Malzeme bozuldu. İmzayı verdi mi bir insan onun arkasında duracak. Genel merkez de baskı yapmayacak.” dedi.

“Atatürk gelse kurultay kazanamaz”
CHP’de demokratik bir ortam olmadığını söyleyen İnce, Atatürk’ün bile kurultay kazanamayacağını söyledi.

İnce, “Keşke bunlar olmasaydı, demokratik bir ortam olsaydı. Parti içi mücadele kanalları kapalı. Kimse mücadele edemez orda. Atatürk gelse Anıtkabir’den kurultay kazanamaz. Bu kadar basit. Mümkün değil yani.” ifadelerini kullandı.

“Seni de satar”
Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile ilgili konularda Kılıçdaroğlu gibi düşünmediğini söyleyen Muharrem İnce “Kılıçdaroğlu’nun politikası şu: Erdoğan’a karşı olan herkes onun dostu. Bu doğru birşey değil. Bugün onu yıkarsın yarın onlar seni yıkar. İktidarı ilkeli omurgalı bir duruşla yenelim. Erdoğan’ kaşı herkese gel sen benim dostumsun diyor. Ondan kaçmış senden de kaçar. Erdoğan’a imza vermiş Cumhurbaşkanı olsun diye, o ara da Abdullah Gül’ün adaylığı için de CHP ile görüşüyormuş. Bu yarın seni de satabilir.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.