site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Minik Kelebekler Yerli Malı Haftasını Kutladı

Minik Kelebekler Yerli Malı Haftasını Kutladı
19.12.2014
A+
A-

minik-kelebekler-yerli-mali (1)

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli Malı Haftası, Selçuk Minik Kelebekler Anaokulu’nda da kutlandı.

Evlerinden getirdikleri yiyeceklerle Yerli Malı Haftasını kutlayan minik öğrenciler, yerli ürünlerden yiyerek, yerli malı tüketimine dikkat çekti ve ürünlerini arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğu içerisinde keyifli bir gün geçirdi. Minik öğrencilere haftanın anlam ve önemi anlatıldıktan sonra, veliler tarafından gönderilen yiyecekler dağıtıldı. Hep birlikte yenilen yiyeceklerin ardından kutlama yapıldı. Minik öğrenciler, coşku içinde haftayı kutlarken, güzel vakit geçirdi.

Yapılan faaliyet ile ilgili görüşlerini aldığımız Minik Kelebekler Anaokulu Müdürü Berrin Çebi gazetemize şunları söyledi; ” Öğrencilerimiz, evlerinden getirdikleri kuru yemiş, meyve gibi yiyecek ve içecekleri arkadaşlarıyla paylaştı. Öğrencilerimizin farklı etkinliklerde bulunmasını önemsiyoruz. Öğrencilerimizin özel günleri aktif olarak yaşamalarını sağlıyoruz. Bu tür etkinlikler onların farklı değerleri edinmesi için çok önemli. Öğrencilerimize yönelik her yıl yerli malı hakkında etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de öğrencilerimiz evlerinde hazırlanan tamamen yerli ürünleri getirerek burada arkadaşlarıyla paylaştı. Sağlık açısından endişe duyulan yabancı gıdaların revaçta olduğu günümüzde, yerli malı kullanmak hem sağlık hem de ekonomik açıdan büyük önem arz etmektedir. Hem eğiten hem de çocukların eğlenmesine vesile olan yerli malı, çocuklarda paylaşma ve yardımlaşma duygusunu da geliştirmektedir ” dedi.

minik-kelebekler-yerli-mali (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.