site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Milli Eğitim’de Genelge Skandalı

Milli Eğitim’de Genelge Skandalı
13.09.2013
A+
A-

602

Milli Eğitim Bakanlığında genelge skandalı yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Orta öğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili açıklamaları öğrenci velilerini ve öğrencileri isyan ettirdi.

Velilerden gelen şikayetler üzerine yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı bir hafta içinde iki farklı genelge yayınlayarak öğrencileri ve velileri tam bire belirsizliğin içine bıraktı.

7 Eylül 2013 tarihinde MEB. tarafından okullara gönderilen genelge de not ortalamaları 50’nin üzerinde olan öğrencilerin sınıflarını geçtikleri ve eğitim hayatlarına bir üst sınıftan geçeceği açıklandı.

Bu karar sonrasında okul yönetimleri tarafından çocuklarının puanlarının 50’nin üzerinde olanların yeni genelgeye göre sınıflarını geçtikleri velilere bildirildi. Yeni  çıkan genelgeye göre kendilerini ayarlayan veliler ev öğrenciler 13 Eylül 2013 tarihinde yeni yollanan genelge ile ise neye uğradıklarını şaşırdılar.

6 gün içerisinde 2 farklı genelgenin gönderildiği okul müdürleri ve yetkilileri ise bu durumda ne yapacaklarını çözemediler. 13 Eylül tarihinde gönderilen genelgeye göre 7 Eylül de gönderilen genelge iptal edildi. Ve tekrar eski genelgeye dönülme kararı alındı.

Bu yeni kararla birlikte onbinlerce aile ve öğrenci belirsizliğe sürüklendi. Bakanlığın yapmış olduğu yeni açıklamaya göre nakiller durduruldu. Ve sınıf geçmeler tekrardan iptal edildi. Yeni oluşan bu durum öğrencilerin ve velilerin psikolojisini bozarken şuanda ne yapacaklarını bilemediklerini sadece beklediklerini söyleyen veliler 6 günde 2 iki değişik kararname nasıl çıkar diye isyan etti.
HABER: NAFİ TURAN (www.selcukhaber.com)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    bu cocukların kaderiyle ve hisleriyle kim oynuyorsa Allah belasını versin