site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Milli Anayasa Forumu Selçuklularla Buluştu

Milli Anayasa Forumu Selçuklularla Buluştu
27.01.2013
A+
A-

milli-anayasa-forumu-selcuk (3)Atatürk’te birleştik milli anayasa forumu konuşmacıları Selçuklularla buluştu. Konuşmacılar basını ve iktidarı eleştirdi.

Atatürk’te birleştik Milli Anayasa Forumu Selçukta, Belediye Tiyatro salonunda 600 kişiye konuştu. Avukat Erdoğan ÖZER’in yönettiği panelin konuşmacıları, Ufuk Söylemez (eski devlet bakanı), Av. Tugay Şen (İşçi partisi genel başkan yardımcısı), Avukat Kemal Anadol (E.CHP İzmir Milletvekili), Av. Metin Öney( Parlamenterler birliği İzmir Şube başkanı, Anap e. Milletvekili).

Yöneten AV. Erdoğan Sözer “Bugün ki iktidar ülkeyi yönetmiyor. Karşı devrim oluşturarak, kendi yönetimlerine hukuki bir dayanak olabilecek özel anayasa yapmaya çalışıyor. Bunların yaptıkları yanlışları iki TV kanalı dışında medya halka duyurmuyor. Bizde tek tek halkın ayağına giderek gerçekleri anlatalım dedik. Bugün bu nedenle buradayız. Mevcut anayasamızın temel prensipleri vardır. Mevcut anayasanın 171. maddesi buna olanak vermez ama bunlar o maddeyi de hiçe sayıyorlar. Bunlar sadece 1923 yılındaki kurucu iradeyi de ortadan kaldırmak istiyorlar’’ dedi.

Konuşmacılardan UFUK SÖYLEMEZ ise yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; ‘‘İzmir deyince akla Hasan Tahsin,  kurtuluş savaşında işgalciklerin denize döküldüğü yer gelir öncelikle. Milli Anayasa formu çıkarılmak istenen yeni anayasaya karşı oluşan bir tepkidir.  Bir birleşmedir. İkinci bir kuvayı milliyedir. Bugün Medya ve aydınlar bunların yaptıklarını görmemezlikten gelerek ihanet yapmaktadır. Bu ülke kurtuluş savaşında kanla alınmış. Cumhuriyet onların sayesinde kurulmuştur. Ama bugün ki iktidar, Baskı ve korku yaratarak onu yıkmak istiyor. Bugün laiklik karşıtı AKP ile Bölücü BDP’nin çıkarmak istediği anayasa, ülkemizin geleceği için felaket olacaktır. Bugüne dek 116 yerde 60 bin kişiye ulaştık ama satılmış medya bizden bir kelime haber yapmadı.  Ulusalcılara, ulusalcılığa hakaret eden Başbakan her dakika ekranlarda boy gösteriyor. Biz açıkça haykırıyoruz. Biz Atatürk milliyetçisiyiz. Onlar, da söylesin, Ümmetçimi, Arapçımı, Amerikancılar mı, söyleyemezler yürekleri yetmez.  Ülke elden gidiyor.  AKP’nin kuruşları, ilk liderlerinin verdiği Milli gömleği çıkardılar. Amerikanın gömleğini giydiler. Biz 1923 ruhu ile bir araya geldik her gün çığ gibi büyüyoruz. AKP iktidarı Amerikancı Cemaat ile beraber Onurlu Türk ordusunu dağıttı. Bunların hesabını çok yakında soracağız.  Atatürk ilkerine dil uzatan, Atatürk’e hakaret edenleri ekrana çıkaran holding medyalarını kınıyoruz. Ayıplıyoruz, Protesto ediyoruz. Ülkemde Türk’üm demek suç oldu. Ama öyle demek şerefliliktir. Amerikan mandalığını asla kabul etmeyeceğiz. Diyerek konuşmasını üç mısralık şiirle bitirdi.

Esir iken mümkün müdür, ibadet.

Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et.

Atatürk Olmasaydı, sen yine doğardın ama baban kim bilemezdin be ş…!

Konuşmacılardan AV.METİN ÖNEY ise yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; Dünyada tüm ülkeler biz hukuk devletiyiz diye söylerler. Bizim anayasamızda da çağdaş hukuk devleti olduğumuz yazılıdır. Bir ülkede hukuk ve adalet varsa gelecekte vardır. Adaletle mücadele edilen yere, milli eğitimle,  camiye ve orduya siyaset sokulmaz. Bu iktidara üç sorum var. Bir bu halka sordunuz mu yeni anayasa istiyor mu, hayır. TBMM bu anayasayı sil baştan değiştirmeye yetkili mi? Hala yeni anayasanın içeriğini mertçe halka anlattınız mı anlatabiliyor musunuz? Halka sorsalar iş, aş isteyecek. Yeni anayasa ile Cumhuriyetin temel ilkeleri yok edilmek isteniyor. Mevcut anayasamızın ilk üç maddesini meclis asla değiştiremez. Ama Anayasa Mahkemesi başkanı değiştirilir ne olacak diye biliyorsa bunlar her şey yapabilirler. Cumhuriyet atalarımızın kanları ile kurulmuştur. Deniz kenarında çakıl taşı toplayarak değil. Bir ülkenin başbakanı Atalarının kanı ile sulanarak elde edilmiş toprakları Nato topraklarıdır diyebiliyorsa o ülke bitmiştir. Yazıklar olsun.

Meclise girerken anayasaya yemin edeceklerine sadık kalacağız diyorlar. Ama Anayasayı yok etmeye çalışıyorlar. Bunlar yemini ayaklarını kaldırarak yapıyorlar demek ki. Eğer bu anayasa yapılırsa aynı yemini eden Cumhurbaşkanı nasıl onaylar bilemiyorum. Bahaneleri İlk kez siviller anayasa yapacakmış.  Hala neden içeriğinden tek kelime edemiyorsunuz.
Biz mozaik değil mermeriz. Mozaik çabuk parçalanır ama mermeri parçalamak çok zordur. Yeni anayasanın tek içeriği bizi biz yapan değerleri yok etmektir’’ dedi.

Konuşmacılardan KEMAL ANADOL ise yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; Bölücü anayasa yapmak isteyenlere karşı buradayız. Türkiye vatandaşı olan herkes Türk’tür. Milletin üst kimliği ile oynamak isteyenlere, Türk sözcüğünü söyletmek istemeyenlere, ortadan kaldırmak isteyenlere karşı olmak için buradayız. Başbakanın 1993 yılı konuşmaları hala hafızalardadır. Böyle bir başbakanın bırakın yeni anayasa yapmaya birkaç maddesini bile değiştirmeye hakkı yoktur. Çıkar meydanlara 12 Eylülü yerden yere vurur. Korkusundan onların getirdiği % 10 barajını indiremez. Ülkeyi Amerika’dan aldıkları talimat ve emirlerle adım adım federasyona götürüyorlar. Yeni anayasa İmralı da yapılıyor. Orda pişirecekler. Bunlar bu anayasayı başarırlarsa, Bebek katili legalleşecek. Birgün gelecek Meclise girecek. Hatta Recebin yardımcısı bile olacak. Nede yakışırlar birbirlerine. Gerçek Atatürkçü, ülkesini, bayrağını seven milliyetçilere vatanperverlere sesleniyorum. Bunların psikolojik baskısında korkmayın gelin birleşelim. Bizim gücümüz onları bertaraf eder. Nefesimizin bile karşısında duramazlar’’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

milli-anayasa-forumu-selcuk (1)

milli-anayasa-forumu-selcuk (2)

YORUMLAR
  1. ATA dedi ki:

    sayın ufuk söylemez’in ve bu düşünce yapısına sahip olan kişilerin söylemiş olduğu Atatürk Milliyetçiliği Nedir?, böyle bir kavramla insanlarımız kandırılmak mı isteniyor önce onları bir düşünelim. Atatürk Türk Milliyetçisiydi. Hiç kendinden ben Atatürk milliyetçisiyim diye birşey duydunuz mu yada kitaplarda var mı? Atatürk birçok konuşmasında Türk milliyetçisi olduğunu dile getiriyor. O halde siyasi amaçlarınız uğruna niçin böyle bir kavram kullanmaktasınız. Türkiye Cumhuriyetini kuran Atamız diyor ki Benim kemiklerimin babası Ali Rıza efendidir fakat fikirlerimin de babası ZİYA GÖKALP tir der. O halde Türk milliyetçiliğinin en temel taşlarından birini örnek alan Ata mızın savunmuş olduğu Türk Milliyetçiliği düşüncesidir. Türk Milliyetçiliği, ilk Türk’ün kendini idrak ettiği günden bu güne gelen değerler manzumesi, duruş, anlayış, algılayış ve Türk Milletini kıyamete kadar dimdik ayakta yaşatma hareketidir. Dolayısıyla içerisinde Atatürkçülüğü de barındırır, Türkçülüğü de barındırır. Değerler manzumesinden uzak Atatürkçülük yalanı ve ulusalcılık adı altında emekli asker yalakalığı yapma lüksü olamaz. Bu iki hareketin amacı Türk milliyetçiliğinin önünü kesmek ve engellemektir. Ne ulusalcılık ne Amerikancı yapı, mazlumun sığınağı, zalimin korkulu rüyası; Türk Milliyetçiliğidir.Yazıyı daha fazla uzatmaya gerek yok. Eğer Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasını istiyorsak, Onun ilkelerinden olan, Milliyetçilik kavramını içimize sindirelim ve kimseye dolgu malzemesi olmayalım. Bu ülkenin kurtuşu Türk Milliyetçiliği fikriyatına sarılmaktır.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

    1. TUNGA dedi ki:

      bu açıklamayı yapan arkadaşı ilk önce tebrik ederim kısa öz ve anlamalı bir şekilde hem atamızı hem de türk milliyetçiliği kavramını bazı idrak yolları hastalığı olan arkadaşlara anlamaları açısından bir ışık olmuştur. bu vatan TÜRK YURDUDUR İLEREBETTE TÜRK YURDU OLARAK KALACAKTIR
      ATAMIZINDA DEDİĞİ GİBİ ”NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE” DİYEBİLENE KIVIRMADAN YAN ÇİZMEDEN BAZILARININ MİLLİYETÇİLİĞİNE BAŞKA KILIFLAR UYDURMAYA ÇALIŞSSALAR BİLE…

  2. selçuklum dedi ki:

    Ulusalcılık “vatan elden gidiyor” yaygaralarıyla kendini bu millete yamamaya çalışan İnönücülüğün hortlamış halidir

  3. bilge dedi ki:

    vatan,millet yaygarası yapanlar şimdiye kadar mevcut durumdan nemalanıp.çıkarlarını kaybetmek istemeyenlerdir.bu anayasacılar antidemokratik 12 eylül anayasısı için şimdiye kadar parmaklarını oynatmayanlardır.

  4. SERDAR dedi ki:

    Dün işçi partisinin lideri doğu perinçek apo ile el ele geziyordu, kanka idi şimdi ters düşmüşler apo düşmanlığı yapıyorlar birde ulusalcılık ayağı tutturmuşlar ne ise ulusalcılık söylemi içi boş ve sol cenahın kendi kafalarına göre yazmış oldukları senaryoyu daha rahat oynayabilmeleri ve yürürlüğe sokmaları için ortaya atılan bir kandırmaca. şimdi gelirler şimdi tutturmuşlar ak parti apo ile görüşüyor diye, senin başkanın 30 senedir görüşüyor ya onu ne yapacağız