site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Midilli’de Unesco Tescilli Selçuk’u Tanıttılar

Midilli’de Unesco Tescilli Selçuk’u Tanıttılar
27.08.2015
A+
A-

midilli-fuari (1)

Midilli’de düzenlenen Expo Eagean 2015 Fuarı’nda Selçuk Ticaret Odası UNESCO dünya mirası listesine bu yıl giren Selçuk’u tanıttı.

UNESCO Dünya Mirası listesine geçtiğimiz ay giren İzmir’in Selçuk ilçesi, Midilli’de yapılan fuarda Selçuk Ticaret Odası tarafından açılan 25 m2 lik standıyla katıldı. Selçuk Ticaret Odası’nın, Efes, Şirince ve Meryem Ana Evi gibi çok önemli turizm varlıklarını tanıttığı fuarda Selçuk, ziyaretçilerden tam not aldı. Turistik ve kültürel tanıtımların yapıldığı fuar boyunca Selçuk standında Selçuk tanıtım broşürleri, CD’leri ve promosyonları dağıtıldı, ziyaretçilere Şirince ve Selçuk şarapları ikram edildi.

SELÇUK STANDINDA BARIŞ VE DOSTLUĞA KADEH KALDIRDILAR

Fuarın açılış kurdelası Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos’un yanı sıra Yunanistan Kuzey Ege Belediyeler Birliği Başkanı Kalogridis Thrasıvoulos, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangelos Myrsinias, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı tarafından kesildi.

Açılış sonrası standları gezen Türk-Yunan protokolü temsilcileri Selçuk Ticaret Odası standını ziyaret ederek burada Başkan Koray Yolcu tarafından ikram edilen Selçuk şarapları ile barış ve dostluk dilekleriyle kadeh kaldırdılar.

SELÇUKLU HALI ÜRETİCİSİNDEN İZMİR ORTODOKS KİLİSESİ LİDERİNE ÖZEL HEDİYE

Selçuk’ta Osmanlı ve Selçuklu dönemi halılarını birebir ve kök boyalarla dokuyabilen Selçuklu halı üreticisi Osman Can, St John hacıyla bezeli özel tasarım halısını İzmir Ortodoks Kilisesi lideri Kyrillos Sykis’e hediye etti.

Fuara meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile turizm ve ticaretle uğraşan üyelerinden oluşan 25 kişilik ekiple katılan Ticaret Odası hem Yunanistan ile ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesi hem de Midilli’ye gelen yabancı turistlere Selçuk’un turistik ve ticari imkanlarını anlatma fırsatı buldu. Selçuk’un fuara renk ve zenginlik kattığını söyleyen Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangelos Myrsinias kültürel ve tarihsel geçmişleriyle birbiriyle dost iki kentin çok daha fazla ticari işbirliği içinde olması gerektiğini kaydetti. Selçuk’ta halı, keçe, şarap ve otellerin ürün ve markaların tanıtıldığı fuar süresince ticari işbirliklerinin temelleri atıldı.

SELÇUK TİCARET ODASI ÜYELERİNE ÖZEL MİDİLLİ FUAR TURU DÜZENLEDİ

STO Başkanı Koray Yolcu, “üyelerimiz ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu fuar organizasyonu bizim için çok önemli bir deneyim oldu. Devlet politikalarını bir kenara bıraktığımızda iki ülke insanının birbirinden farkı olmayan kardeşler gibi olduğunu gördük. Turizm sektörünün, ülkelerin ekonomik krizden kurtuluşu için çok önemli bir reçete olduğunu bir kez daha anladık. Yunanistan’ın ekonomik krizden çıkışında turizme nasıl önem verdiğini yerinde tecrube etmiş olduk. Üyelerimizle birlikte bu deneyimleri yaşamak bizim için çok önemliydi. Fuara turizmcilerimizden Nişanyan Evleri, Kırkınca Evleri, Can Carpet, İnciray gibi firmalar bizzat katıldı. Yedibilgeler Şarap ve Ozon Şarapçılık’ın harika şaraplarını standımızı ziyaret eden ziyaretçilerimize ikram ettik. Selçukumuzun tanıtılmasında katkı koyan, destek veren ve emek harcayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri fuarlara üyelerimizle birlikte katılarak kazandığımız uluslararası deneyimi çok önemsiyoruz. UNESCO Dünya mirası listesinde olmamızla bu deneyimler daha da anlam kazanıyor. Bundan sonraki fuarlara daha fazla üyemizle katılmayı amaçlıyoruz” dedi.

Fuarda Aydın Ticaret Odası, Tire-Aliağa-Ödemiş Ticaret Odaları, İzmir-Karşıyaka Belediyesi, Burhaniye Ticaret Odası, Küçükkuyu, Milas, İzmir Ortodoks Kilisesi Temsilciliği gibi kurumlar da yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.