site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

MHRS, 1 hafta sonrasına randevu veriyor

MHRS, 1 hafta sonrasına randevu veriyor
11.12.2015
A+
A-

Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki yoğunluk gün geçtikçe artıyor. 2 hekimin yetmemesi üzerine Torbalı’da şu an 11 hekim bulunmasına karşılık Merkezi Hekim Randevu Sistemi 1 haftalık süre boyunca randevuların dolu olduğunu gösteriyor
TORBALI Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki yoğunluk gün geçtikçe artıyor. Sabah çok erken saatlerde az bir vatandaşın sıra bulabilmesinin yanı sıra birçok vatandaş, umudunu yine bir sonraki güne saklıyor. Bunun yanı sıra yetkililerin önerdiği Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne girildiğinde ise alınabilecek en erken randevunun ise 1 hafta sonraki tarihte olduğu görülüyor. Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi’nde bulunan 11 hekim tam kapasite çalışmakla beraber günde 450 kişinin sıra almak için geldiği ve buna karşılık 350 hastanın bakılabildiği öğrenildi.

“ÜMİDİMİZİ KESTİK”

AĞIZ ve Diş Sağlığı Merkezi’nde sıra bulamamaktan dert yanan Torbalılı vatandaşlar, “Sabah saat 06:30 gibi diş hastanesine gelebilirsek ancak o saatlerde bir ihtimal sıra alabiliyoruz. Öteki türlü sıra almak neredeyse imkansız. Birçok arkadaşımız buradan sıra alabilme konusunda ümidini kestiğini söylüyor. MHRS sisteminde ise alınabilen en erken randevu 1 hafta sonrasına çıkıyor. İnsanlar dişinin sancısından neredeyse çıldıracak. Yetkililerden bu duruma bir çare bulmalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

20 HEKİME ÇIKARILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR

TORBALI Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde alınan randevu ve sıraların gün içerisinde birçok kişiye yetişememesi sebebiyle hekim sayısının artırılması planlanıyor. Durum ilçedeki yetkili kurumlar ilgili merciler ile durum bildirisinde bulunuyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki hekim sayısının 20’ye çıkarılması düşünülmekle birlikte ağız ve diş sağlığına özel acil polikliniğin açılacağı da öğrenildi. Hekim sayısının en kısa zamanda yükselmesi içinse atamaların yapıldığı Yılbaşı sonrası ve Şubat ayındaki belirlenen tarihler bekleniyor.
BURAK AKTAŞ-torbaliege.net

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.