site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

MHP’den İzmir mitingine davet

MHP’den İzmir mitingine davet
07.05.2015
A+
A-

korsan-paralel-miting-olarak-yorumladi

“Korsan, paralel miting” olarak yorumladı…

Milliyetçi Hareket Partisi Grup başkanvekili İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural ve MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı.Cumhurbaşkanı’nın İzmir ziyaretini “Korsan, paralel miting” olarak yorumlayan Vural, sert ifadelerle “Hepiniz haddinizi bileceksiniz” dedi.İl Başkanı Karataş’ta, “Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü gereken dersi alıp geri gidecektir” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural ve MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.İl başkanlığı’;nda yapılan açıklama basın mensupları katıldı.

Korsan paralel miting

MHP Grupbaşkanvekili Vural Cumhurbaşkanı’nın kendileriyle aynı düzenlediği mitingin korsan bir miting olduğunu söyledi.Vural, “Aynı gün cumhurbaşkanı korsan paralel miting kararı aldığı görülüyor. Bunları niye yaptığı gayet açıktır. Anketler AKP’nin oylarının düştüğünü MHP’nin giderek yükseldiğini göstermektedir. AKP’yi MHP korkusu sarmıştır. Korkunun ecele faydası yoktur. Bu zulüm adaletsizlik son bulacak. Kesin kararlıyız. Cumhurbaşkanına oy verenlerin de söyleyeceği bir şey var. Bir cumhurbaşkanı milletine operasyon yapmaz. Milletine muhalefet yapmaz. Olursa cumhurun başı olma sıfatını kaybetmiş demektir. Cumhurbaşkanı seçim döneminde devletin imkanlarını kullanarak 16 Türk Devleti’nin forsunu kullanarak makamını kullanarak muhalefete ve millete operasyon yapıyor. Ayrımcılık yapıyor. Millet iradesini ayaklar altına almaktır. Milletine düşman olan bir cumhurbaşkanı sıfatını koruyamamaktadır” dedi.

“Hepiniz haddinizi bileceksiniz”

Ziyaretin sebebinin toplu açılış töreni olarak nitelendirildiğini söyleyen Vural, “Kim davet ediyor? Toplu açılışı kim yapıyor? Hangi kurum bu toplu açılışları düzenliyor? Toplu açılış bahanesiyle resmen bir miting düzenlediğini ortaya koyuyor. Biz MHP olarak Gündoğdu Meydanı’nın MHP iradesiyle tahsis edilmesini istedik. Burayı tahsis eden kimdir? Bakanlar kurulu nerededir? Göstermelik bir toplu açılış adı altında korsan bir miting düzenlenmektedir. Cumhurbaşkanı bu noktaya gelmiştir. İlçe milli eğitim müdürlükleri okul müdürlerini, velileri okul servisleriyle birlikte AKP ilçe teşkilatlarıyla irtibata geçmesini istiyor. Bu nasıl bir rezalettir? Maalesef hukuk, anayasa tanımayan bir cumhurbaşkanı olduğu gibi bir parti devleti sıfatıyla parti mitingini devletin organize ettiği noktada hepimiz hukuk devletini arıyoruz. Hukuk nerede? Burası bir parti devleti değil. Milli kurtuluş mücadelesiyle milletin kurduğu bir devlettir. O gün oraya gelecek insanlarımızı cumhurbaşkanının yapacağı toplu açılış nedeniyle engelleyemezsiniz. Haddinizi bileceksiniz. Bu seçim döneminde biz devletin kurumlarıyla rekabete değil milletimize hizmet için seçim çalışması yapıyoruz. Hepiniz haddinizi bileceksiniz. Bunlarla ilgili seçimden sonra hesap sorulacağı açıktır. Mitinge gelişimizi çıkışımızı engellemek karmaşa oluşturmak adına bir komplo peşindeyseniz sizi uyarıyorum. Neyin açılışını yapacaksın? İzmir sizden ne gördü ki neyi açacaksınız? İzmir 100 verdi 3 aldı. Cumhuriyetin idealine Türk milletinin kimliğine bağlı olduğu yerde TC’yi kapatmaya çalışanların burada korsan miting düzenlemeleri korkuyu ortaya koyuyor. Maksat televizyonları işgal etmektir. Bu ne rezalettir? İzmir’e meydan okuyarak gelip bu arada İzmir’in huzurunu bozmak, seçim güvenliğini ortadan kaldırmak, seçim haksızlığı oluşturmayı İzmir kabul etmez. Sen MHP’ye düşman mısın? Siz milletin bir kısmını karşınıza alarak nasıl miting düzenlersiniz? O gün orada milletimiz İzmir marşıyla neleri söyleyeceğini biliyor. İzmirli Gündoğdu’ya haykıracak. Cumhurbaşkanı dinleyecek. Genel başkanımız inadında Türk Milleti diyecek. Manevi değerlerimizin istismar edilmesine, çözülme sürecine hayır diyecek, yolsuzluğa hayır diyecek. Diyarbakır’ı Kürdistan gösteren valine karşı haykıracak. Madem öyle işte böyle” dedi.

“Davutoğlu taşeron başbakanlık yapıyor”

Başbakan Davutoğlu’nu taşeron başbakan olarak niteleyen Vural, “Davutoğlu’nu kimse ciddiye almıyor. Oy verenler bile dinlemiyor. Sarayın etkisini kıramıyor. AKP’nin bu millete vereceği bir şey yoktur. Herkesi Gündoğdu’da “Otur oturduğun yerde cumhurbaşkanı olacaksan ol” demeye davet ediyoruz. Bir cumhurbaşkanı bir parti lideri için oy istiyorsa artık Davutoğlu taşeron bir başbakanlık yapıyor demektir. Bizim mesajımız milletimizedir. Cumhurbaşkanı bizim karşımızda bir partili gibi davranamaz” dedi.

Birbirlerinin kucağındadır

Vural bir çok konuda açıklama yaparken HDP’Yİ de es geçmedi.Vural, “AKP ve HDP anayasayı değiştirmek için anlaşmışlardır. AKP HDP’nin, HDP AKP’nin birbirlerinin kucağındadır. AKP milletin değil PKK ve Öcalan’ın hizmetinde bir memur gibi çalışmaktadır. Artık bu anlaşmalarını yırtıp başlarına çalma vakti gelmiştir” diye konuştu.
“Recep Tayyip Erdoğan gereken dersi alıp gidecektir”

MHP İzmir İl Başkanı Karataş kendileriyle aynı gün miting yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Karataş, “9 Mayıs 2015 Cumartesi günü yapacağımız mitingle ilgili İzmir Valiliği’ne 21 Nisan 2015 günü müracatımızı yaptık.Müracatımız İzmir Valiliği tarafından uygun görüldü. 21 Nisan’da Gündoğdu Meydanı Milliyetçi Hareket Partisi’nin miting yapması ile ilgili bizlere tahsis edildi. Müracatı yaparken İzmir’de herhangi bir yerde hiçbir mitingin yapılmayacağı bizler tarafından bliniyor.Ama ne gariptir ki müracat tarihimiz ve günümüz belli olmasına rağmen bu hafta başında öğrendiğimiz bilgi üzerine sayın Cumhurbaşkanının aynı gün Atatürk Stadı’nda miting tertip ettiğini öğrendik.Her dediğini yaptıran, bütün baskıları uygulayan cumhurbaşkanının İzmir Valiliği’ne yapmış olduğu baskı, Cumartesi gününü vermek zorunda kalıyor.Bir kentte aynı günde 2 tane mitingin yapılmış olmasının ne tür kargaşalara sebebiyet vereceği ortadadır. Milliyetçi hareket Partisi’nin mitingini gölgeleme ve kargaşaya sebebiyet verme Milliyetçi Hareket Partisi’nin mitingini zorlaştıracağı açıkça ortadadır.Miting öncesi çeşitli caddelerde seçim büroları yakınlarında astığımız bayrakları izmir valiliği indirtiyor.Dün yapmış olduğumuz basın toplantısında söylemiştik.Herhangi bir kargaşanın sorumlusu valilik ve emniyet yetkililerinin olduğunu söylüyorum.Yapılmak istenen MHP’nin mitingini olabildiğince zorlaştırmak, kente gelen MHP’lilerin vasıtalarını engellemek amaçlıdır.İnşallah böyle bişey olmaz.MHP’nin mtingini olduğundan daha az olması için ortaya konuyor. Ben İzmirlilere seslenerek valiyi şikayet ediyorum.Benim İzmirli hemşerilerimden beklentim, onlar Atatürkçüdür, Milliyetçidir, vatanperverdir.İzmir’de yaşayan herkesi Atatürk Stadı’nda miting yapacak olan Recep Tayyip Erdoğan’a ders vermesi için Gündoğdu’ya bekliyorum.Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü gereken dersi alıp geri gidecektir” ifadelerini kullandı.

DEVLETBAHCELİ-İZMİRE-GELİYOR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.