site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

MHP İzmir Büyükşehir İçin Kimi İstiyor?

MHP İzmir Büyükşehir İçin Kimi İstiyor?
03.10.2013
A+
A-

baskan-nejat-karatas

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş yerel seçimlere yönelik stratejilerini anlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterecekleri kişileri parti teşkilatlarına ve ilçelerdeki STK’lara sorarak tespit edeceklerini ifade eden Karataş, “Bu konuda çalışmalar sürüyor. 20 ilçede adayımız belli. Büyükşehir için farklı isimler var. Teşkilatın yüzde 90’ı İzmir Milletvekili Parti Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı istiyor. Sayın Devlet Bahçeli’ye talebi ileteceğim” dedi.

Yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kala siyasi partilerde yaşanan hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz yerel seçimlerde oldukça yüksek oy oranına ulaşan MHP 2014 yerel seçimleri için de iddiasını sürdürüyor.  Önceki seçimlere Büyükşehir’de İl eski Başkanı Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu ile giren MHP İzmir’de aday belirleme çalışmalarına başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara’da açıkladığı iller arasında İzmir’den dört ilçe yer almıştı. MHP İl SAMSUNGBaşkanı Necat Karataş Radyo Pause’da yayınlanan “Fatih Yapar’la Neler Oluyor” programında süreci anlattı. Büyükşehir adayını ilçelere soracaklarını söyleyen Karataş, anket düzenlemeye başladıklarını ifade etti.

Eylül Ayı’ndan itibaren çalışmalara başladıklarını ifade eden Karataş, İzmir’de 20 ilçede adayları tespit ettiklerini söyledi. Karataş, “Çalışmalarımızı ilçe teşkilatlarımızla birlikte yürütüyoruz. Bize göre önemli yol kat ettik. Torbalı, Bergama, Urla ve Aliağa’da adaylarımızı ilan ettik.  Bizde önce aday adaylarımız ortaya çıktı. Önemli bir çalışma yürüterek kavga, gürültü olmadan tek sayıya indirdik. CHP’ye bakıyorsunuz aday adayları ortaya çıkıyor. Belediyeler ellerinde olduğu için sayı fazla. Bazı ilçelerde 10-12 aday var. Onlara baktığınızda durumlarını hayretle izliyoruz. Şükürler olsun ki onların durumuna düşmedik. Açıklamalarını, birbirlerine karşı söylemlerini görüyoruz. Bizim ilk açıkladığımız adaylar parti içinde görev alan kişilerdi. Bundan sonra açıklayacağımız ilçelerdeki kişiler MHP içinde görev almayanlar. İlçede yaşayan insanlar tarafından sevilen, sayılan kişiler üzerinde mutabık olduk. Mümkün olduğu kadar geniş katılımlı mutabakat sağladık. Sadece bizim arkadaşlarımızın değil STK’ların da görüşlerini sorduk.  Bize yakın, bizden ve camiamıza yakın kişileri tespit ettik. İçinde oda başkanı, STK temsilcisi gibi kişiler var” dedi.

GENEL BAŞKANA SUNACAĞIM
Büyükşehir adaylığı ile ilgili de konuşan Karataş, “Bütün ilçelerimizde bir çalışma başlattık. Sadece teşkilata değil halka da soruyoruz. İlçelerde ‘büyükşehir belediye başkan adayı olarak kimi görmek istersiniz?  Size göre İzmir’e gerekli hizmeti kim verebilir, sorunlardan kurtarabilir? Kavgaya, kargaşaya girmeden kenti düşünen kim adayımız olmalı?’ diye sorularla çalışmalar yürütüyoruz. Bu sistem sürüyor. Yönetim kurulunun da onayının ardından belirlenen ismi genel başkanımıza sunacağım. Adayımız oda başkanı, bürokrat, yönetici de olabilir. Çalışmalarda partili olan kişilerin daha çok tercih edildiğini görüyoruz. Parti teşkilatlarından yapılan ön yoklamalarda İzmir Milletvekili TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural çıkıyor. Partimiz yüzde 90’nin üzerinde Sayın Vural’ı aday olarak görmek istiyor. Kendisine büyük bir talep var. Bunu ilgili makamlara ileteceğim” diye konuştu.

ALÇAKÇA BİR DÜŞÜNCE
MHP’nin yerel seçimlerde iddialı olduğunu ifade eden Karataş, aday çıkardıkları her yerde barılı olmak istediklerini söyledi. Daha önce de gündeme gelen CHP-MHP ittifakı söylentilerine de sert tepki gösteren Karataş, “Bu alçakça bir düşüncedir. MHP ile başka bir partiyi seçimde ittifak olarak ortaya atanlar siyaset yapamayan, halkın nefret duyduğu insan tipleridir. Siyaset baronlarının söylentileridir. Siyasetten ve siyasetçilerden geçinen insanlar var. Bunlar kim oluyorlar ki MHP gibi bir partiye yön verme, akıl verme, rota çizme hadsizliğine düşüyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Biz MHP olarak beldeler kapatılmasaydı oralarda da aday gösterecektik. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

KUTUPLAŞTIRDILAR
AK Parti ile CHP’nin İzmir’de kutuplaşma yarattığı belirten Karataş, özellikle iki siyasi partinin bu durumdan nemalandığını iddia etti. Karataş, “AKP ile CHP baş başa kalamayacak. Bu halk MHP’nin İzmir’de var olduğunu onlara gösterecek. Kavgada bile kutuplar yaratıyorlar. En son İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bile bunu yaptılar. Utanmıyorlar mı? Dünya’ya mal olmuş bir fuarı rezil ettiler. Böyle bir kavgayı nasıl yaparlar. İzmirli hemşerilerimiz yerelde iktidar olan CHP ile genelde iktidar olan AKP’nin kavgasını, sürtüşmesini görmelidir. Kent bunların yüzünden sıkıntı çekiyor, acı çekiyor. Birinin yaptığını diğeri engelliyor” diye konuştu. Karataş, hükümet ile yerel yönetimler arasında başta kentsel dönüşüm olmak üzerene birçok konuda kavga olduğunu da söyledi.

AKLINIZA YENİ Mİ GELDİ?
Uzun süredir devam eden Katı Atık Bertaraf Tesisi tartışmalarına da değinen Karataş, sürecin uzamasına tepki gösterdi. Karataş, “Tesis yapmak bunların aklına yeni mi geldi? Biz yıllardır söylüyoruz. Dilimizde tüy bitti. İstanbul Halkalı’da yaşananlar var. Harmandalı’nda çöpün patlama riski sürekli var. EXPO’ya hazırlanan bir kent var. Heyetler İzmir’e geldiğinde bu insanlara nasıl anlatacaklar? Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu noktaya gelmesi bile bir gelişme. Yamanlar’a tesis yapmayı planlıyorlar. Biz de karşıyız. Orası uygun değil. Kurulacak tesis ile ilgili tartışma 15 gün sürer mi? Halen daha devam ediyor. Başka işiniz gücünüz yok mu? Biriniz yerelde iktidar, diğeriniz genelde iktidarsınız. Bir araya gelerek çözseniz olmaz mı? Yamanlar’a o tesisi kurduğunuzda Kiraz’ın dağ köyündeki çöpü oraya mı getireceksiniz? Hükümet ile belediye bir araya gelip çalışacak olgunluğa sahip bile değiller. EXPO 2020 için Kasım Ayı’nda oylama yapılacak. Bu tartışmaları nasıl izah edeceksiniz? EXPO 2015’te çalışan yapı ile şimdiki yapı çok farklı. Yürütme kurulu başkanı olan valiyi başka bir ile atadılar. Böyle bir zamanda niye görev değişikliği yaptınız? Bunların anlatılması gerekiyor” dedi.

İZMİR BİRKAÇ ŞİRKETE PAZAR EDİLDİ
Son günlerin en çok tartışılan konuları arasında yer alan İzmir’deki özelleştirmeler ve plan değişiklikleri hakkında da konuşan Karataş, şunları söyledi: “AKP daha İzmir’de belediyeleri almadan, çöreklenmeden kamu kurumlarının arazilerini satıyor. Hep ne hikmetse kaymaklı yerler yandaşlara veriliyor. Karayolları arazisinin kim tarafından alındığı ortada. AKP’nin belediye ve il genel meclisinin içinde bulunduğu firmalar aldı. İzmir’i yönetmeye talip olan AKP belediyeleri aldığı halde iki koldan çalışma yapacaklar. Zaten hükümeti aldığı karardan döndürmek çok zor. Engel olamıyorsunuz. Kafaya koydukları her şeyi yapıyorlar. Eskiden minareyi çalan kılıfına uydururdu şimdi kılıf bile aramıyorlar. Kökünden söküp götürüyorlar. Allah korusun söz sahili olurlarsa hem yerelden hem genelden İzmir’i bitirecekler. İzmir birkaç tane şirkete özelleştirme adı altında pazar edildi. Dünya kadar insana rant sağladılar. Kafasını kaldıranın kafasına sopayı vuruyorlar. Ne medya de basın hiçbir şey kalmadı. Verilen asıl tahribat bunlar iktidardan gittiklerinde ortaya çıkacak”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.