site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

MHP Genel Başkan Adayı Dervişoğlu İzmir İl Teşkilatını Ziyaret Etti

MHP Genel Başkan Adayı Dervişoğlu İzmir İl Teşkilatını Ziyaret Etti
02.10.2012
A+
A-

Dervişoğlu, Büyük Kongre’de kimsenin lehine adaylıktan çekilmeyeceğini belirterek, “Sonuna kadar adayım. Herhangi bir adayın lehine ya da aleyhine görüş beyan etmiyorum, lehte bir çekilmenin tarafı olmayacağımı ilan ediyorum. Kimse kendisine verilmiş gönülleri başkasına kiralayamaz. Bana bir gönül verildiyse başkasına kiralamam” dedi.

MHP 4 Kasım’da yeni genel başkanını seçmek için sandığa gidecek. Çok adaylı kongrede Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye en yakın isimlerden biri olan İzmir’de 10 yıl İl Başkanlığı yapan Müsavat Dervişoğlu da rakip çıktı. Dervişoğlu, adaylığını resmen açıkladığı gün “İzmir delegelerinin oyu Bahçeli’ye” açıklamasını yapan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ı makamında ziyaret etti. Dervişoğlu, adaylıktan çekilmeyeceğini, MHP’yi iktidara getireceğini, merhum Alparslan Türkeş’in yolundan yürüdüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
“Kongre salonunda 40 delege imzasını alan resmen aday olur. ‘Adaylar arasında bir birliktelik, birleşme sözkonusu olabilir mi’ deniyor. Müsavat Dervişoğlu olarak verdiğim hiçbir sözden ve çıktığım hiçbir yoldan dönmedim. Sonuna kadar adayım. Herhangi bir adayın lehine ya da aleyhine görüş beyan etmiyorum. Lehte bir çekilmenin tarafı olmayacağımı ilan ediyorum. Kimse kendisine verilmiş gönülleri başkasına kiralayamaz. Bana bir gönül verildiyse başkasına kiralamam. Ülkücülere güveniyorum. Rakibim Bahçeli ya da diğer adaylar değil MHP’nin aradığı iktidardır. Tayyip Erdoğan’ın rakibiyim. Sonuna kadar adayım. Aksini söyleyen yalan söylüyor.”

GENEL BAŞKANI ÇOK SEVİYORDUN NİYE ADAY OLDUN

Dervişoğlu, gittiği yerlerde kendisine ‘Bahçeli’ye çok yakındın, öğrencisiydin, seni kardeşi kadar severdi. Nasıl rakip çıktın’ diye sorulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Hatta ‘Dervişoğlu’nu muhalefetin gücünü kırmak için Genel Merkez aday çıkarmış’ diyenler var. Bu iddiayı ortaya atan ne Bahçeli’yi tanıyor ne de beni. Pazarlığın olduğu yerde alınan satılan mal vardır. MHP’nin alınıp satılacak değeri yoktur. ‘Genel Başkanı çok seviyordun, baba oğul gibiydin, öğrencisiydin. Seni kardeşi kadar severdi’ diyorlar. Bunun yanıtı, Genel Başkan’ın kendi cümlelerinde gizlidir. Bize ‘Önce ülkem ve milletim sonra partim sonra ben’ demeyi öğretmiştir. Ben de aynı yoldan yürüyorum. Türkiye kötü durumda olmasaydı ben zaten aday olmazdım. MHP kurultayından genel başkan olarak değil, başbakan olarak çıkmayı hedefliyorum.”

56 DELEGEDEN 40’ININ OYUNU ALAMAZSAM MUHTARLIĞA BİLE ADAY OLMAM
MHP Genel Başkan adayı Dervişoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın “Bahçeli ile devam” açıklamasını anımsatarak şöyle konuştu:

“Arkadaşlarımız oy tercihlerini istedikleri gibi kullanma hakkına sahiptir. 12 yıl hizmet verdiğim teşkilatta kaç kişi bana oy verecek diye bir hesabın içine girmem. Ancak gönül kırgınlıklarının oluşmaması ve kutuplaşmanın yaşanmasına izin verilmemesi lazım. Bu hassasiyeti geçmişten günümüze sergileyen biri olarak genel başkan adayı olarak da meşrebimden taviz vermeyeceğim. 12 yıl hizmet ettiğim partimde 56 delegeden 40 delegenin oyunu alamıyorsam muhtarlığa bile aday olmam zaten. Yola Alparslan Türkeş gibi çıktım onun gibi sürdüreceğim.”

ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Dervişoğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine Ak Parti’nin Büyük Kongresi’nde onur konuğunun Barzani olmasını şu sözlerle değerlendirdi:

“Türk milleti ciddi bir bölünme tehlikesiyle karşı karşıya, iç savaşın eşiğine doğru hızla sürükleniyor. Bölünme tehdidi ve bölücü terör destekli siyasal Kürtçülük en önemli tehlike. Başbakan’ın ve AKP’nin kurultayında onur konuğunun Barzani olması, şapkaların düşmesine ve kelin ortaya çıkmasına neden olmuştur. MHP olarak iş başına geldiği günden beri Türk milletini uçuruma sürükleyen AKP’nin malum plan ve projelerinin deşifre etmenin zamanı gelmiştir. Başbakan’ın söyledikleri ile yaptıkları arasında derin çelişkiler var. Son kez aday olduğunu ve artık AKP Genel Başkanlığı’na aday olmayacağı için cumhurbaşkanlığına geçiş yolunda bazı sinyaller verdiğine şahit oluyoruz. Başbakan MHP’nin meclisteki sandalye sayısına bakarak ‘Her ne istersem onu gerçekleştiririm’ diye hayal kuruyorsa boş bir hayaldir. TBMM’de belki 50 kişilik bir meclis grubuna sahibiz ama Türkiye’de bir sosyal gücüz. Milletin beklentilerinin hilafına bir uygulamayı ve düşünceyi yeni anayasa kapsamında millete dayatmaya kalkışır ve TBMM’de kabul ettirse bile MHP bunu meydanlarla kabul etmeyecektir.”

KARATAŞ: HAYIRLISI NEYSE O OLSUN

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Dervişoğlu, değerli bir arkadaşımız. 10 yıl İzmir’de il başkanlığı yaptı. Siyasetten dostluğumuzun ilelebet devam edeceği kanaatindeyim. Bizler burada bir aile olduk. Kişisel olarak kurulan dostluk içinde bu zamana kadar ağabey- kardeş ilişkimiz oldu. MHP Genel başkan adayı olmak büyük bir şereftir. Kendisine başarılar diliyorum. İnşallah MHP için hayırlısı neyse o olsun” dedi.

YORUMLAR
  1. İBO dedi ki:

    ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN BAŞKANIM

  2. Anonim dedi ki:

    tayyıbin belalısı gelıyor ..millet adam görsün..bilmiyenler kim bu diyecek..tanıdıkça seveceksiniz..tayyibe diz çöktürüp barzaniyle beraber zeybek oynatacak adam turk milletinin son çaresi..allah yolunu açık etsin..

  3. Turan Derdiyok dedi ki:

    Sayın Başkanım Yolun acık Allah yar ve yardımcın olsun Saygılarımla.

  4. alparslan yiğit ejder dedi ki:

    Müsavat bey mhp için büyük bir kazanım olacaktır.Karede görünen Ali Gümrah abimede kucaklar dolusu selamlar.selçuk’ta varmı senin gibi adam gibi adam… 🙂