site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

2019’a Kadar Meydan Sizindir

2019’a Kadar Meydan Sizindir
20.09.2017
A+
A-

8 Eylül Cuma günü Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile İZBAN’ın da törenle açılışı yapılacaktı.
Selçuk’un girişinden çıkışına kadar Atatürk Caddesi boydan boya AKP. flamaları ile donatıldı ve bir tane Türk Bayrağı yoktu.
*
Bu durumu uygun görmeyip Selçuklu bir vatandaş olarak sosyal medya yolu ile eleştirmiştim.
Selçuk’un kurtuluş yıldönümü kutlamaları ile İZBAN projesini başlatan ve bu günlere getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çabaları, emekleri yok sayılarak kutlamanın adeta AKP. şovuna dönüştürülmesi kentte büyük bir gerginliğe ve çatışmaya sebep oldu.
*
Biz yapılan hatalardan ders çıkarılmasını beklerken Selçuk AKP. İlçe Başkanı Sema Yeşilçemin basına yaptığı açıklamalar bizleri hayrete düşürdü.
Ne diyor Sayın Yeşilçimen!.
1. Açılış ile ilgili yaşamış olduğumuz can sıkıcı bir hadise ne yazık ki Akparti teşkilatlarına mal edilmeye çalışılmaktadır.
2. Selçuk Chp Örgütü toplu bir açılış töreninde herhangi siyasal söylem yada eylem yapılmamasının gerektiğini bildikleri halde ilk önce İzmir Aziz’dir Aziz kalacak sloganlarını daha sonrada hak hukuk adalet şeklinde slogan atarak alanda bulunan vatandaşları tahrik etmişlerdir.
3. Akparti ilçe Başkanı olarak alanda yaptığımız tek şey alanın koruma bandının dışına Sayın Başbakanımızla ilgili pankart asmak oldu .Onun dışında alanda bir tek akparti bayrağı yoktu.Doğal olarak sadece sayın Başbakanımızın geliş güzergahı bayraklandı .
a) Alanı Boş Bulanlara Çağrımdır; “Artık Alanlarda Bizlerde Varız’’
B) Biz Durmadan Yolumuza Devam Edeceğiz
4. Bizler polomik üretmek yerine iş üreterek Sayın Başbakanımızın da o gün ifade ettiği gibi Selçuk İlçesinin tüm yatırımlarının takipçisi olacağız. İzban hayalimizin gerçek olmasından sonra sıradaki önceliğimiz Selçuk’un modern bir Devlet Hastahanesine kavuşturulmasıdır. Bu yatırım da zaman zaman Chp ilçe örgütü tarafından polemik konusu haline getirildi.Chp ilçe örgütü bu alanla ilgili itirazlarını yapmıştır.İtiraz dilekçeleri elimizdedir.
*
*
Bir şeye açıklık getirelim.
“Türk bayrağı, kırmızı zemin üstüne beyaz ay ve yıldızdan oluşmuştur”
M. C. Kuntay’ın “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” sözü de Türk Bayrağının önemini ve değerini çok güzel yansıtmaktadır.
Böyle değerli bir vatan simgeniz yani Bayrağımız varken siz Selçuk’un Atatürk Caddesine, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi Türk Bayrağı yerine bir parti simgesi olan AKP: Flamaları ile donatıyorsunuz.
Bu davranış biçiminiz vatandaşları tahrik etmiyor ama bir gurup vatandaşın “hak hukuk adalet” şeklinde slogan atmaları vatandaşları tahrik ediyor öylemi.
Sahi sizleri “hak hukuk adalet” sloganı neden bu kadar rahatsız ediyor.
*
Gelelim Selçuk’un modern bir Devlet Hastahanesine kavuşturulması projenize. Söylediklerinizden anladığım kadarıyla 3 yıldır çeşitli vesileler ile CHP. Selçuk İlçe örgütü sizin bu projenizi ve yatırımınızı engelliyorlar.
Hayret..!
Sayın partili Cumhurbaşkanımız TV. den açıklama yapıyor;
-“ARENA nedir ki! Arena diye stad ismi mi olur?
Ertesi günü Türkiye’deki tüm stadlardan ARENA ismi kaldırılıyor.
-“Ben TEOG’u istemiyorum diyor.
Yine ertesi günü Bakan açıklama yapıyor Teog kaldırılmıştır.
-14 yabancı futbolcu kontenjanı, futbolumuza zarar getiriyor değiştirilmelidir ve yabancı sayısı düşürülmelidir.
Yine ertesi günü İlgili bakan açıklama yapıyor yabancı statüsü değişecektir.
*
Bu kadar güçlü partili Cumhurbaşkanımız AKP’den,
Bu kadar güçlü Hükümetimiz AKP’den,
Bu kadar güçlü Belediye Başkanımız AKP’den
Ama her ne hikmetse 15 yıldır ülkede her istediğini uygulayan AKP. iktidarı iş Selçuk’a Hastahane inşasına gelince eli kolu bağlanıyor ve CHP. Selçuk İlçe örgütünce 3 yıldır engelleniyor.
Eğer bu teziniz doğru ise hiç kimse kusura bakmasın ben Selçuk CHP. İlçe örgütünü yürekten kutluyorum. Selçuk’a Hastahane yapımını engelledikleri için değil, Böyle sınırsız bir gücün karşısında dimdik durabildikleri için.
Son sözüm de, “Artık Alanlarda Bizlerde Varız’’ sözünüze olacak.
Değerli başkanım ben emekli olup Selçuk’a yerleşeli 25 yıl oldu. 25 yıldır ben sizi değişik parti çatıları altında hep meydanlarda gördüm. Eminim bundan sonra da Allah uzun ömürler versin ömrünüz olduğu sürece de göreceğim. Tek tahmin edemediğim hangi parti çatısı altında meydanlara çıkacağınız. Yolunuz açık olsun.
Abdullah ALTINEL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.