site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Meryemana’da Yangının İzleri Siliniyor

Meryemana’da Yangının İzleri Siliniyor
06.11.2012
A+
A-

İzmir’in Selçuk İlçesi’nde, 6 yıl önce çıkan orman yangınında kül olan, Meryemana Evi’nin de bulunduğu Bülbül Dağı’na dikilen fidanlar büyüdü, bölge yeşillenerek yeniden eski halini almaya başladı.

Selçuk İlçesinde her yıl binlerce turistin ziyaret edip hacı olmaya geldiği, Hıristiyanlığın kutsal mekanı Meryemana Evi’nin de bulunduğu Bülbül Dağı’nda 18 Ağustos 2006 tarihinde tarla temizliği sırasında çıkan yangın, 25 yıllık 300 hektar kızılçam ormanı kül etti. Alevler Meryemana Evi’nin kapısına kadar dayandı. Kutsal mekan, son anda yapılan müdahalelerle yanmaktan kurtarıldı. Yangın sırasında ziyarete gelen onlarca turist ise jandarma tarafından patika yollardan indirilerek kurtarıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangın sonrası Meryemana Evi ve çevresinde yanan orman alanında yeniden ağaçlandırma çalışması başlattı. Aradan geçen 6 yılda, dikilen fidanlar, atılan tohumlar büyüyüp ağaç haline gelmeye, boy vermeye başladı. Yangın sonrası küle dönen ve kapkara bir görünüme bürünen bölge yeniden yeşillendi.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Bu gibi tarihi yerlerimizin yerlesim bolgelerini koruyamiyoruz?? çok uzucu!!! o yil bende ordaydim ve o yanan yerleri efes havalimanin oralarda durup filme almistim çok uzulmustum… simdi tekrar bu haberde resimlerde yesillik gordukce sevinmeye basladim, ilgili herkese çok tsk ediyoruz.