site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Meryemana Büyük Ayine Hazır

Meryemana Büyük Ayine Hazır
14.08.2012
A+
A-

Barış ve hoşgörünün başkenti Selçuk’ta çok kültürlülüğe saygı.

Selçuk’ta bir yandan Müslüman âlemi ramazan ayını yaşarken bir yandan da özellikle Katolik Hristiyanlar için çok önemli olan Meryem Ana’nın göğe alınması bayramı için hazırlıklar tamamlandı.

Her yıl 15 Ağustos’ta Meryem Ana’nın göğe yükselerek bedenen ve ruhen cennete alınmasını kutlayan ve o gün Meryem Ana Evi’nde ayin yapan Katolikler için Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü gerekli hazırlıkları tamamladı.

İçinde barındırdığı birçok kültüre sahip çıkan, hoşgörü ve barışın başkenti felsefesi ile hareket eden Selçuk Belediyesi 15 Ağustos’ta Katolikler tarafından yapılacak ayin için Meryem Ana Evi’nin bahçe duvarlarını boyayarak yeniledi. Ayrıca bölgedeki yabani otları temizleyerek çevre düzenlemesi çalışmalarını tamamladı.

Selçuk Belediyesi için Meryem Ana’nın öneminin çok büyük olduğunu dile getiren Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Kemal Özdalyan “Selçuk, içerisinde birçok kültürü ve dini barındıran önemli bir yerleşke. Bu nedenle belediye olarak bizler Selçuk’u Selçuk yapan bu farklı kültürlere her koşulda sevgi ve saygıyla yaklaşmaktayız.

Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler ekibi 15 Ağustos’ta Meryem Ana’da yapılacak ayine hazırlık olarak bu alanda ciddi bir çevre düzenleme çalışması yaparak tüm dinlere olan saygısını bir kez daha göstermiş ve ayin için gelecek konuklara en iyi koşulları sağlamak yolunda üzerine düşeni yapmıştır” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.