site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Memleket Hareketi’nden iddialı çıkış: İzmir’de birinci parti olacağız!

Memleket Hareketi’nde örgütlenme konusunda Muharrem İnce tarafından görev verilen CHP İzmir eski Milletvekili Hakkı Akalın, “İzmir’de metropol ilçeler dahil, Bakırçay ve Küçük Menderes dahil olmak üzere Memleket Hareketi’ne karşı müthiş bir ilgi var. Bunu siyasi kimliğimin dışında bir üniversite hocası olarak çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. İzmir’de Muharrem İnce tarafından kurulacak parti birinci parti olacak” ifadelerini kullandı.

Memleket Hareketi’nden iddialı çıkış: İzmir’de birinci parti olacağız!
04.03.2021
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi içinde Muharrem İnce ile başlayan yeni parti söylemleri hız kesmeden devam ediyor.

CHP’de 2001-2004 yılları arasında iki dönem parti meclisi üyeliği, 2002-2007 yılları arasında İzmir Milletvekilliği ve 2003 yılında MYK üyeliği görevlerini yürüten Hakkı Akalın, geçtiğimiz süreçte CHP’den istifa ettiğini açıklamıştı

Partide önemli bir ağırlığı olan Akalın, 2016 yılında yapılan 35. Olağan Kurultay’da çarşaf listeli yapılan Parti Meclisi (PM) yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listelerini delerek PM’ye girmişti.

Memleket Hareketi kurucusu Muharrem İnce ise dün katıldığı bir televizyon programında partinin kurulma aşamasında partinin örgütlenmesi ile ilgili Hakkı Akalın’ın görevlendirildiğini belirtmişti.

Yaşanan gelişmeler sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Hakkı Akalın, 2023 ve 2024 seçimleri için iddialı konuştu.

BEKLEDİĞİMİZDEN DE FAZLA BİR İLGİ VAR
Partinin örgütlenmesi konusunda Muharrem İnce’nin kendisine görev verdiğini belirten Hakkı Akalın, insanların büyük bir örgütlenme talebinde bulunduğunu belirtti. Akalın, “Muharrem Başkan benim örgütlenmeden meşgul olmamı istedi. Sayın Muharrem İnce’ye karşı halka eleştirenler olabilir bunlar normal şeyler, Cumhuriyet Halk Partisi’nden geliyoruz bizler. Bizler tabanda çok yüksek bir ilgi olduğunu biliyorduk. Ancak ben örgüt ile ilgilenmeye başladığımdan itibaren şunu gördük; Bizim beklediğimizden de fazla bir ilgi var. İli kurayım, ilçeyi kurayım diye talepler çok fazla. Bu çok önemli… İnsanlar bu maddi yükün altına girmeyi de göze alıyor. Bir örgütü kurarken o örgütün kirası yeri elektriği suyu çayı… Bu her ay devam edecek. Parti imece usulü ile yönetiliyor şu anda. Örgüt kurma talebinde kurmak isteyen arkadaşları Ankara’ya davet edip görüşüyoruz. Bu yükümlülüğün altına girmek ve bunun sorumluluğunun alınmasının tek bir açıklaması vardır, insanlar Sayın İnce’ye büyük bir güven ve inanç var. Sayın İnce bize partiyi kurarken ‘Bana 1 yıl verin, yılsonunda sesimizi tüm Türkiye’de duyacaksınız’ dedi”

İZMİR’İN ARADIĞI BİR PARTİ OLARAK GELİYORUZ
İzmir için hedeflerinin bulunduğunu belirten Akalın, “İzmir’de metropol ilçeler dahil, Bakırçay ve Küçük Menderes dahil olmak üzere Memleket Hareketi’ne karşı müthiş bir ilgi var. Bunu siyasi kimliğimin dışında bir üniversite hocası olarak çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. İzmir’de Muharrem İnce tarafından kurulacak parti birinci parti olacak. Üstelik bizim ayrıldığımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut belediyelerine rağmen, İzmir’de birçok istihdam imkânı olmasına rağmen biz diğer partilerde olmayan demokratik bir tüzükle ve gerçekçi bir programla Sayın İnce’nin liderliğinde çok başarılı olacağız. Partimizin 6 adet kırmızı çizgisi var ve bunlardan birisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile sorunu olmayanlar. İzmir ile ilgili başka bir şey söylemeye gerek var mı? Her pencereye Atatürk’ün resmini asan bir şehir… İzmir’in aradığı bir parti olarak geliyoruz” ifadelerini kullandı.
Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. Vatandaş Hakkı dedi ki:

    Memleket partisi SELÇUK’ta gerekli ilgiyi görecek sanırım çünkü geçmiş yıllarda ilçe kongreleri büyük bir kalabalıklar halinde sokaklara taşıyordu son yıllarda kongre salonları tenha ve parti üyelerinin çoğu pikniğe gidiyorlar ilçede parti örgüt çalışmalarını sessiz ve derinden sürdürüyor…