site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Mehmet Akif Ersoy’u Saygıyla Anıyoruz

Mehmet Akif Ersoy’u Saygıyla Anıyoruz
28.12.2016
A+
A-

Selçuk Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Memiş Esener, İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 80. Yıldönümünde saygı, sevgi ve minnetle andıklarını belirtti.

Mehmet Akif Ersoy, hiçbir ikbal beklemeden kendini memleketinin istiklaline adayan büyük bir vatan evladıdır. Bu yolda büyük mücadeleler vermiştir. Türk milliyetçileri büyük şairin izinden sonsuza dek ayrılmayacaktır. Ay yıldızlı al bayrak 75 milyonun iradesiyle kıyamete kadar şafaklarda dalgalanmaya devam edecek.

Biz Türk Milliyetçileri olarak Mehmet Akif’in Milli Mücadelede gösterdiği kahramanlıktan, Çanakkale Zaferini destanlaştırmasından, Türk’ün en büyük değerlerinden biri olan İstiklalini destanlaştırmasından dolayı ona büyük minnettarlık duyar ve Cenab-ı Haktan rahmet dileriz. Yolundayız ve neslinin takipçileriyiz.

Kimi insanlar ölmez!… Bizler, sadece bedeni ölümü gerçek ölüm sanıyor, ona göre yaşamaya çalışıyoruz.
Bilinen odur ki; ömür, belli bir zaman içindir. Çoğu zaman unutulansa, insanın ölümsüzlüğüdür.
Bu gün, yaşantımızın her alanında ziyadesi ile O ölümsüz insanların yaptığı hizmetler ile hayatımızı sürdürüyoruz.

“Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın, Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın!..” diyen Şair, bu sözleri ile herkesi gönlündeki sevgiye, aşka davet etti.

Evet, Mehmet Akif Ersoy, bir veteriner hekim idi… İyi de neden bu mesleği ile yetinip gününü gün edip hayatını sürdürüp gitmedi! O’nu kim mecbur etti de; Vatan ve Millet uğruna şair olup, ömrünü, bu yolda madden tüketmeye. Kim, yolunu Allah yolu ve Milleti uğrunda emek sarf eder de bu emek için dünyalık beklemezse, işte ona, Mehmet Akif Ersoy gibi sadece bedenen ölüm vardır. O, 27 ARALIK Günleri, bütün Türk Dünyası’nda anılmalıdır! O, İstiklal şairimizdir ki; Kişiliği, yeni nesillere, iyi tanıtılmalıdır!

O’na, saygı sadece İstiklal Marşı okunurken değil hayatı ve kişiliği incelenip, yeniden ve daha canlı yaşatılmalı hepimizin içinde. Her Türk evladı kendi içinde O’nu bir değer olarak taşımalıdır.
Tüm ömrünü milleti için harcayan, MEHMET AKİF ERSOY’u bir kez daha sevgi saygı ve minnetle anıyoruz ruhu şad mekanı cennet olsun.

Memiş Esener
Selçuk Ülkü Ocakları
Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.