site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Maraton heyecanı yağmur dinlemedi

Maraton heyecanı yağmur dinlemedi
18.11.2018
A+
A-

Efes Antik Şehri Yarı Maratonu Selçuk’ta ilk kez düzenlendi. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından maratona katılan yaklaşık 600 sporcu yağmura aldırmadan tarihin içinden koştu.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve “ Bir şehri keşfetmenin en iyi yolu orada koşmaktır” sloganıyla hayata geçen 1. Efes Antik Şehri Yarı Maratonu’na katılacak sporcular sabahın erken saatlerinde İstasyon Meydanı’nda toplandı. İzmir Valiliği, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Selçuk Kaymakamlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteğiyle gerçekleşen 1. Efes Antik Şehri Yarı Maratonu’na Selçuk Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Efes Antik Şehri Yarı Maratonu’nu gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Böylesine güçlü ve uluslararası niteliği olan bir yarı maratona birçok ülkeden katılımcı var. İlk kez düzenlenmesine ve yağmura rağmen güçlü ve iyi bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte sporcu sayısının artarak maratonun güçleneceği kanısındayım.” dedi. Bu yarı maratonda sporcuların geçtiği noktalarda Selçuk’un bir açık hava müzesi olduğunun bir kez daha altının çizildiğini belirten Başkan Bakıcı; “Güzergah, Meryemana Evi, İsa Bey Camisi, Saint John Kilisesi eteklerinde. Selçuk bir antik kent, her noktasıyla açık hava müzesi. Böyle bir antik kent içinde bu koşu gerçekleşiyor. Amacımız bu varlıkları tanıtmak ama aynı zamanda amatör sporculara da destek vermektir” dedi.

Tarihin içinden koştular

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından su kemerlerinin önünde toplanan sporcular start için hazır bulundu. 21 km etabının başlamasının ardından kısa bir süre sonra 5 Km ve 10 Km etapları başladı. 5 Km etabına katılanlar arasında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Başkan Yardımcısı Özkan Aracı ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu vardı. Yağmura aldırmadan maraton heyecanı için Selçuk’ta buluşan sporcular arasında milli sporcular, oyuncular ve dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar da yerlerini aldı. Sporcular Selçuk’un ilk kez ev sahipliği yaptığı ve tarihi su kemerlerinin gölgesinden start alan yarı maraton boyunca Meryemana Evi, Efes, Yedi Uyuyanlar, İsa Bey Camisi, Saint John Kilisesi gibi tarihi yerlerin yakınlarından geçtiler.

Milli atlet yarı maraton birincisi oldu

5 Km, 10 Km ve 21 Km etaplarında gerçekleşen yarı maratonun kazananları için İstasyon Meydanı’nda bir ödül töreni düzenlendi. Kazanan sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yarı maratonda erkeklerde Milli Atlet Üzeyir Söylemez, 1 saat 13 dakika 56 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa 1 saat 14 dakika ile ikinciliği, Erkan Bacak da 1 saat 33 dakika 30 saniye ile üçüncülüğü elde etti. 21 Km etabında kadınlarda ise ilk üçe giren isimler Dilan Akay, Fatma Arık ve Nevin Şahin’den oluştu. 5 kilometre koşuda da erkeklerde İsmail Akbaba birinci (20 dakika 50 saniye), Ekrem Yıldırım ikinci (20.55), Selim Zx üçüncü (21.40) geldi. Bu kategoride kadınlarda ise Begüm Çağlaroğlu birincilik (25.59), Gülhan Avcı ikincilik (27.26), Ahsen Eroğlu da üçüncülük (27.51) kürsüsüne çıktı.

10 kilometre koşuda erkeklerde Bedri Şimşek birinciliği (30 dakika 38 saniye), Mehmet Aydıngöl ikinciliği (31.36), Fatih Can da üçüncülüğü (33.58) kazandı. Bu kategoride kadınlarda ise Sinem Biryoti birinci (37.36), Selin Mert ikinci (37.40), Eileen Aydınlar (37.47) üçüncü oldu.

Yarışma ödül kategorileri arasında 21 K Bay- Bayan Yaş Kategorileri ise şöyle:

35 Yaş Bayan:
Tülün Okyay
Beliz Saruhancı
Fatma Duman

40 Yaş Bayan
Itır Us
Zehra Hızal
Selma Varlıer

45 Yaş Bayan
Belgin Akat
Bağdat Tezel
Gülden Kalem

50 Yaş Bayan
Gülseren Yıldız Üstündağ

55 Yaş Bayan
Raziye Arabacı
Belma Güngör
Ayşe Yener

60 Yaş Bayan
Fatma Musal
Aysel Yıldız

35 Yaş Erkek
Yiğit Küçüközden
Cumhur Görkem Gündoğdu
Alper Tutak

40 Yaş Erkek
Deniz Karakuş
Necip Yavuz
Fikri Yavaş

45 Yaş Erkek
Yavuz Karaduman
Abidin Çakmak
Yıldıray Bölükdemir

50 Yaş Erkek
Cevdet Alyılmaz
İsmail Adıgüzel
Levent Serbest

55 Yaş erkek
Yavuz Ertekin
Yaşar Anter
Şenol Meriç

60 Yaş Erkek
Hüseyin Polat
Bülent Karakaya
Güran Özgül

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA Kİ PLAYERDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.