site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Mahallelerin Sorunları Çözülüyor

Mahallelerin Sorunları Çözülüyor
08.07.2014
A+
A-

altgecit (3)

Selçuk Belediyesinde düzenlenen halk gününde vatandaşların isteklerini dinleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 14 Mayıs ve Cumhuriyet Mahallesi’nin alt geçit isteği üzerine bölgeye teknik personeli göndererek çalışma başlatmasını istedi.

14 Mayıs Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi muhtarları ile birlikte Selçuk Belediyesi personeli bahsi geçen bölgeyi ziyaret ederek konu ile ilgili yerinde incelemelerde bulundu. İki mahalle arasında tren yolu hattının olması ve bu hattın etrafının güvenlik nedeniyle demir parmaklıklarla çevrilerek geçişlere kapatılmasının yarattığı sıkıntıları yerinde inceleyen heyet vatandaşlar ile konuşarak sorunun en kısa sürede çözüleceğini bildirdi.

14 Mayıs Mahallesi sakinleri ile yapılan görüşmede mahalle sakinleri sağlık ocağının, çocuk parklarının ve okulun Cumhuriyet Mahallesi’nde kaldığını, burada alt veya üst geçit yapılarak geçişin hem güvenli hem de kolay bir şekilde sağlanmasını talep etti. Tren yolu hattı ve demir parmaklıklar nedeniyle karşı tarafa geçemediklerini, çocukların demir parmaklıkların altından karşıya geçtiklerini söyleyen sakinler bu sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

14 Mayıs Mahallesi muhtarı Niyazi Bakıcı “Mahallemizin derdi bugünlük bir dert değil. 16 Haziran 2010 tarihinde bu konu ile ilgili imzalanmış dilekçelerimizi Devlet Demir Yollarına ve Selçuk Belediyesine iletmiştik. Fakat o zamandan bugüne kadar herhangi bir değişiklik olmadı. Şimdi ise şartlar değişti. Muhtarlar toplantısında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya talebimizi ilettik. Kendisi de bir an evvel alt geçidin yapılması için çalışmalara başlayacaklarını bildirdi” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Çokyaman ise “ Burada iki mahallemizde sıkıntı da. Bu sıkıntıları çözmek için bu noktaya alt geçidin yapılması şart. Bu isteğimizi hem Selçuk Kaymakamımıza hem de Selçuk Belediye Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya ilettik. Kendileri de bu işlerin bilincinde ve takibinde . Bugün Selçuk Belediyesi teknik personeli ile bölgeye geldik. Mahallemizin alt geçide kavuşacağına inanıyoruz. Bu konuya sahip çıktığı ve mahallelilerimizin sesini duyduğu için Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise konuyu sözlü olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na aktardığını, İZBAN projesi kapsamında alt yapı ile ilgili projelerin tekrar gözden geçirileceğini ve proje kapsamında problemin çözüleceğini bildirildiğini söyledi. İZBAN projesi tamamlanıncaya kadar geçici bir çözüm oluşturacaklarını ve bu nokta da alt geçidin kolay bir çözüm olduğunu bildiren Başkan Bakıcı “ İki mahalleyi birbirinden ayıran geçmiş dönemde yapılan bu uygulama zamanında yanlış yapılmış ve iki mahallenin geçişini engelleyen bir uygulama olarak kalmış. Demir parmaklıklar ise güvenliğin sağlanması için doğru bir uygulama. Parmaklıklar altından geçmeye çalışan çocukların olması durumun önemini iyice ortaya koymakta. IZBAN Projesinin uygulama aşamasını beklemeden gerekli çözüm için 7 Temmuzda Devlet Demiryollarına resmi yazı ile talepte bulunduk. Konunun takipçisiyiz. En kısa sürede alt geçidin yapılması için çalışmalara başlayacağız. Böylece 14 Mayıs ve Cumhuriyet Mahallelerimizin sakinleri de derin bir nefes almış olacak” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

altgecit (1)

altgecit (2)

altgecit (4)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Hükümet hoca el ele yürübe hoca kim tutar seni

  2. kara çocuk dedi ki:

    Bu güne kadar ses var ama görüntü yok. İnşallah görüntü de gelir.

    1. seyhan dedi ki:

      vallahi ben onu bilmem zeynel bey den anladık ki olmayacak bu işi yapamıyor bes seneyi görevde doldurur okula döner gibi geliyor bana

  3. anonim dedi ki:

    Sadece bir tek kişi geçecek kadar alt geçit yapıcam demiş halk gününde ama bu açıklamada görüyoruz ki konuyu büyük şehir başkanına aktardığını söylüyor e ne olacak geçit sorunu