site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Madencinin ‘Kader’i

Madencinin ‘Kader’i
16.05.2014
A+
A-

madenciBu yazıyı yazarken toprak altından madencilerin cansız bedenleri çıkarılmaya devam ediyordu. Selçuk ilçesinden Soma’ya giden bir yakınım yolladığı mesajda “700’ün üzerinde ölü var yaşayan çok az, tv’lere inanmayın dünden beri ambulanslar ceset taşıyor maalesef” diyordu. Son baktığımda peş peşe açıklamalar yapılıyor çok kısa süre içerisinde de bu açıklamalara tepkiler yağıyordu. Malum acımız taze ve olay son derece güncel. Peki, bir süre sonra ne olacak dersiniz? Yok yok panik yapmayın kimseye bir şey olmaz. Öyle ya biz şanslı bir milletiz, vatandaşların balık hafızalı olması sayesinde kafamız çok rahat. Bu ülkede büyük acılar çok geçmeden unutulur gider. Unutmayanlar ise sert şekilde cezalandırılıp vicdan kırıntısı taşıyanlara gözdağı verilir.

Çözüm yerine onlara her seçimde olduğu gibi iki gölge sunulur. Karagöz ve Hacivat gibi iki seçenekten birini tercih etmeleri dayatılır. Hükümet işçilerin ölmemeleri için değil yürümemeleri için önlemler alır. Sağcılar dua eder, solcular da slogan atarken ‘sen sağ elini kaldırdın, sende sol elini kaldırdın’ diye kavga ederler. İşte vatandaş böyle zaman geçirirken hükümet olan biten için ‘kader’ açıklaması yapar. Eh be ‘kader’ sendemi kötü yola düştün demek gelir içimizden.

Aman boş verin bunları, madende çalışırsalar olur tabi böyle şeyler. Başbakan öyle diyor değimli? Az sayıdaki aydın ve bilim adamının düşüncelerini çok bile konuştuk. Önemli olan çoğunluk. Çoğunluğa çok önemli uyarılarım olacak. Malum olay nedeni ile bu sene yeterli kömür çıkarılamayabilir. Siz her zamanki gibi uyanık olun ve oylarınızı satmak için başka geçici menfaatler araştırmayı unutmayın. Yazıktır size başbakanınız gibi sizde ‘mağdur’ olmayın!

Peki çözüm yok mudur? Şüphesiz vardır. Her derdin dermanı var ama peşin peşin söyleyeyim o dermanı bulmak çok kolay olmuyor. Bir kesim kişisel menfaatlerini düşünerek istikrar bozulmasın palavrası ile A partisine oy verirken diğer kesimde sözde muhalefet olan B partisine aman oylar bölünmesin saçmalığı ile içine sinmeden destek veriyor ise biz bu konuları daha çok konuşuruz. Bir şeyler değişsin, ben zorluk çeksem de yarınımız güzel olsun diyen varsa onlar için bir seçenek var. İlk önce olduğunuz yeri terk edin ve cesaretli olun. Bozuk düzen sizin nerede olmanızı istiyorsa söylenilen yerin en uzağındaki yere gidin. Artık konuşmak çok bir şey ifade etmiyor, mücadele etmedikten sonra konuşsak ne fayda!

Özgür Aydoğan
14 Mayıs 2014 – Selçuk

YORUMLAR
  1. KUBALI dedi ki:

    bence sorunun çözümüne katkı yapacak bir yazı olmamış

  2. Anonim dedi ki:

    Kübalı yazısını beğenmediğin Özgür konuya duyarlılık göstermiş ve yazı yazmış. Sen onu bile yapamadığın gibi birşeyler yapmak isteyenlere köstek oluyorsun. O zaman sen bir çözüm bulda görelim.

  3. Anonim dedi ki:

    Sende katkı koyan bir yazı yaz da görelim….