site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

LGS’de Başarıyı Arttıracak İpuçları

LGS’de Başarıyı Arttıracak İpuçları
31.05.2022
A+
A-

Bahçeşehir Koleji PDR Koordinatörü Sibel Durak, Liselere Giriş Sınavı (LGS) sınavına girecek öğrencilere ebeveynlerine sınav heyecanını ve kaygısını azaltmak, başarıyı arttırmak için önemli ipuçları verdi.

BÜYÜK HEYECAN
LGS için geri sayım başladı. 5 Haziran Pazar günü yapılacak sınav öncesi hem öğrenciler hem de velileri büyük heyecan yaşıyor.

Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Koordinatörü Sibel Durak, öğrencinin eğer psikolojik olarak rahat hissediyorsa son güne kadar ders çalışabileceğini söyledi.

Durak, yeni bir konu öğrenmeye çalışmak yerine son birkaç günü tekrar ve test çözmeye ayırmanın yararlı olabileceğinin altını çizdi.
Sınav öncesindeki gece normalde yatılan saatten çok erken ya da çok geç uyunmaması gerektiğini söyleyen Durak, öğrencilere uyuyamadıkları takdirde ılık bir duş almayı, kişinin sevdiği ve onu dinginleştirecek bir etkinlik yaparak süreci sakin geçirmesini önerdi.

KENDİNİZE İNANIN
Durak, sınavdan bir gün önce yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı:
“Sınav öncesi fiziksel olarak aşırı yoracak faaliyetlerden ve bilgisayar oyunları gibi zihnin yorulmasına neden olacak etkinliklerden kaçının. Çalışmalarınızın karşılığını alacağınıza inanın. Sınavdan önceki geceyi sıradan geçirmeye çalışın. Konuşma ve davranışları ile sınava yönelik kaygılanmana neden olan insanlarla mümkünse görüşmeyin.” Ebeveynlerin çocuklarının geleceği ile ilgili kaygı duymasından ve onun için en iyisini istemesinden daha doğal bir şey olmadığını söyleyen Durak, sınava yaklaşılan günler çocuğun kaygısının yükseldiğini unutmamak, eleştirileri sınav sonrasına ertelemek gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.