site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Leylekler Göçe Hazırlanıyor

Leylekler Göçe Hazırlanıyor
09.08.2015
A+
A-

leylekler-goce-hazirlanıyor (8)

Selçuk ilçesinin sembolü olan leylekler, yavrularını büyütüp yetiştirdiği yuvalarından göçe hazırlanıyor. İlçemizi yazın konaklama alanı olarak seçen leylekler, yavrularını büyütüp yetiştirdiği yuvalarından göçe hazırlar. Yavrularını göç mevsimine hazırlayan leylekler, ilçede oluşturdukları eşsiz manzaralarıyla herkesin ilgi odağı halinde.

ZORLU YOLCULUĞA HAZIRLAR

Gelişleriyle bahar ve yazın, gidişleriyle de kışın habercisi olan leylekler önümüzdeki günlerde daha sıcak olan Afrika ülkelerine göç edecek. İlkbaharın başında bölgeye gelerek yaşamını sürdüren leyleklerin sayısı, yeni doğan yavrularla arttı. Kuşlar, yaz boyunca uçmayı öğrettikleri yavrularını çıkacakları zorlu yolculuğa hazırladı.

Göçebe konuklarını çok seven ilçe halkını her yıl olduğu gibi yine leyleklere en güzel şekilde ev sahipliği yaptı. Kuşlar için çok elverişli bir ortam olan Selçuk’ta yavrularını büyüten leylekler yeni bir göç için hazırlar. Anne leylekler yavrularını Selçuk’un en güzel besinleriyle besleyerek uçurdu. Şimdi yuvalarını boşaltarak kış yolculuğu yapmaya hazırlanıyorlar. Daha sıcak memleketlere, Afrika’ya, Nil Vadisi’ne gidecekler. Baharda tekrar bölgemize gelecekler. Leylekleri uğurlamak için son günler diyebiliriz. Leylekler 15 Ağustos’tan sonra kış yolculuğuna başlayacaklar.
Haber: Selçuk Haber
Fotoğraflar: Sercan Çipli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.