site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Latmos Milli Park Olsun

Latmos Milli Park Olsun
07.02.2014
A+
A-

LATMOS MİLLİ PARK OLSUN

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Selçuk Şubesi yönetici ve üyeleri bölge dağcıları ile birlikte Beşparmak Dağına giderek milli park talepleri için pankart açtılar.

‘Latmos’ Beşparmak Dağının antik ismi, büyüleyici güzellikteki bu dağın üzerinde barındırdığı yaşam, etkileyici doğası, renkli kültürü ve hayret verici arkeolojik zenginliği ile dünyanın ilgisini çekiyor. Büyük bir potansiyel barındıran Beşparmak Dağları maalesef milli park statüsünde değil. Tam aksine dev şirketlerin kurduğu taş ocakları Beşparmak Dağının bağrına hançer gibi saplanmaya devam ediyor. Her mevsim sayıları artarak yükselen misafirlerini büyüleyen bu dağ, başta dağcılar, kampçılar, kaya tırmanışçıları, safariciler, kuş gözlemcileri, bitki bilimcileri, fotoğrafçıları, arkeoloji meraklıları ve doğa severleri cezbeden bir mekan olmaya devam ediyor. Çeşitli dernek, kulüp ve sivil toplum örgütlerinin zaman zaman konuya dikkat çekmek için yaptıkları etkinlikler bilim çevrelerinin ve kamuoyunun ilgi ve desteğini görse de hükümet talepleri duymazdan gelmeye ve bu doğa kıyıma gözlerini yummaya devam ediyor.

Son olarak Latmos Milli Park Olsun talebi ile bir araya gelen topluluk Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Selçuk Şubesi oldu. Daha önce Beşparmak Dağlarında onlarca doğa faaliyeti düzenleyerek bölgenin tanınması ve keşfedilmesi yönünde önemli çalışmalar yapan Özgür Aydoğan’ın kurduğu ‘Latmos Milli Park Olsun’ topluluğuna destek için pankart açan bölge dağcıları konunun aciliyetine bir kez daha dikkat çektiler. Dağcılar adına açıklama yapan Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Görür Latmos’un korunmasının ve milli park statüsüne alınmasının daha fazla geciktirilemeyeceğini söyledi. Görür katılımcılara ve basın mensuplarına şu sözleri söyledi; Üyemiz Alp Ergül’ün girişimleri ve başkanımız Zehra Taşdöven’in çabaları ile bugün burada söke şubemiz ve bölge dağcıları ile bir araya geldik. Bu vesile ile hükümetin, ilgili bakanlığın ve kamuoyunun dikkatini bir kez daha Latmos Dağına çekmek istiyoruz. Buradan sesleniyoruz, sonra değil, kısa süre sonra da değil, hemen çalışmalar başlamalı ve Latmos Milli Park olmalıdır. Bilinmelidir ki bölgedeki bütün doğa dernekleri kararlılıkla taleplerini sürdürecek ve Latmos Milli Park olana kadar her vesile ile konuya dikkat çekmeye devam edeceklerdir.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.