site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Lastiği Patlayan Yangın Uçağı Denize İndi

Lastiği Patlayan Yangın Uçağı Denize İndi
03.07.2013
A+
A-

lastigi-patlayan-yangin-ucagi-denize-indi

İçerisinde pilotuyla birlikte 3 kişi bulanan yangın söndürme uçağının havalandıktan sonra lastiği patladı.

İZMİR’in Selçuk İlçesi’ndeki Selçuk-Efes Havaalanı’ndan eğitim için havalandığı sırada lastiği patlayan içinde pilotuyla birlikte üç kişi bulunan yangın söndürme uçağı, havada bir süre tur atıp yakıtı bitmek üzereyken Kuşadası Körfezi’nde denize iniş yaptı. Uçaktakilerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İtalyan pilot Francesko K.’nin kullandığı penguen olarak adlandırılan CL-215 tipi amfibik yangın söndürme uçağı, bugün saat 15.00 sıralarında, iki Türk personelle birlikte Efes-Selçuk Havalaanı’ndah eğitim için kalkış yaptı. Kalkış sırasında uçağın lastiği patladı. Havalanan uçağın pilotu, yarım saat boyunca Kuşadası Körfezi üzerinde uçuş yaptı. Yakıtının bitmesine yakın pilot, acil durumlarda denize iniş yapabilme özelliği bulunan uçağı Kuşadası Körfezi’nde suya indirmeyi başardı.

Uçağın yardımına Kuşadası Ege Ports Liman İşletmesine ait römorkör ve dört balıkçı teknesi gitti. Uçak, denizde süreklenmemesi için romörkere bağlanırken, patlayan lastiğin değiştirilmesi için dalgıç ve Selçuk Efes Havalimanı’ndan teknik ekip istendi. Kanatları nedeniyle Kuşadaslı Limanı ve Setur Marina’ya çekilemeyen uçağın tekerinin bu akşam değiştirilememesi halinde, kıyıya yakın bir yere çekilip bekletilmesinin planlandığı bildirildi. Pilot ve yanındaki iki kişinin ise uçağı henüz terketmeyip, beklemeyi tercih ettikleri öğrenildi.

Haber Kaynağı: Latif SANSÜR – Doğan Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.