site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kuşadası’na Şiir ve Masal Konseptli Çocuk Parkı

07.11.2015
A+
A-

Kuşadası Belediyesi ve hayırsever işadamı Hüseyin Arabul işbirliği ile Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yaptırılan ve 2014 yılında vefat eden şair-yazar Fatma Özel Arabul’un ismini taşıyan park düzenlenen bir törenle açıldı.

Kuşadası, şiir ve masal konseptli bir parka kavuştu. Hayırsever işadamı Hüseyin Arabul tarafından 2014 yılında vefat eden eşi şair-yazar Fatma Özel Arabul anısına Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla bir çocuk parkı yaptırıldı. Kadınlar Denizi’nde yer alan parkın dört bir yanında Fatma Özel Arabul’a ait şiir dizeleri ve yazdığı çocuk masallarından kesitler yer alıyor.

Fatma Özel Arabul Parkı’nın açılışı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Belediye Başkan Yardımcıları Ayşe Şerifoğlu, Tufan Asrav, Muzaffer Eryiğit, Belediye Meclis üyeleri, KEGEV Onursal Başkanı Hüseyin Arabul, KEGEV Başkanı Şefik Sözer, işadamı Ali Ergül ve vatandaşların katılımı ile yapıldı. Açılışta Kuşadası’nın sosyal ve kültürel yaşamına yaptığı katkılardan dolayı Hüseyin Arabul’a bir teşekkür belgesi veren Başkan Kayalı “KUAKMER’in ardından böylesine güzel bir parkın ilçemize kazandırılmasına katkı sağlayan hayırsever işadamımız Sayın Hüseyin Arabul’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından Kuşadası Belediyesi, KEGEV ve işadamı Hüseyin Arabul’un katkılarıyla yapılarak Eylül ayında kapılarını açan Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi’nde (KUAKMER), Fatma Özel Arabul anısına bir şiir dinletisi düzenlendi. Başkan Kayalı’nın da katıldığı dinletide Hüseyin Arabul’un okuduğu, eşine ait dizeler katılımcıları duygulandırdı.

Şiir dinletisinin ardından Başkan Kayalı, Hüseyin Arabul’un eşi Fatma Özel Arabul’un mezarının da bulunduğu Adalızade Mezarlığı için yaptırdığı aydınlatmaları inceledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.