site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kuşadası- Selçuk Arasında Turizmde Güçbirliği Girişimi

Kuşadası- Selçuk Arasında Turizmde Güçbirliği Girişimi
02.05.2015
A+
A-

kusadasi-selcuk

Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden Kuşadası ile Efes Antik kentiyle ünlü İzmir’in Selçuk ilçesi turizmde güç birliği yapacak.

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, kurmaylarıyla birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile makamında bir araya geldi. Birlikte hareket etme, ilçelerin turizm potansiyelini geliştirme, iki ilçenin iç ve dış turizmde payını artırma, ortak tanıtım stratejileri geliştirme gibi konularla ilgili ön görüşmelerin yapıldığı toplantıda, güç birliğinin turizm örgütlenmelerinin katılımıyla geliştirilmesi benimsendi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, turizme ivme kazandırılması için bölgesel iş birliğinin önemine dikkat çekti. Kayalı, “Sayın Bakıcı ile yaptığımız toplantı iki ilçenin turizmi açısından büyük önem taşıyor. Bu iş birliği sadece Kuşadası ile Selçuk’un değil tüm Türkiye’nin turizmine katkı sağlayacak. Ayrı ayrı hareket etme yerine, turizmcilerimiz, sektör temsilcilerinin katılımı ile bölgemizi bir destinasyon olarak değerlendirebiliriz. İki ilçe bir birine rakip değil,ortak tarihi, kültürü, özellikleri ve hedefleri var. Bu ortak yönler ve başarılı bir güç birliği ile iki ilçenin turizm potansiyelini arttırabiliriz. Her iki ilçemizde de yeni ve büyük yatırımlar söz konusu. Kuşadası’nda önümüzdeki bir iki yıl içerisinde nitelikli yatak sayımız ikiye katlanacak. Aynı şekilde komşumuz Selçuk’ta Pamucak sahilinde yeni yatırımlar, yeni tesisler yapılıyor. İlişkilerin geliştirilmesi bölgemizi diğer bir çok turizm destinasyonundan ileriye taşıyacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.