site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kuşadası Müftülüğü Personeli Eğitim Semineri Yapıldı

Kuşadası Müftülüğü Personeli Eğitim Semineri Yapıldı
19.01.2016
A+
A-

Kuşadası Müftülüğü personeline Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz tarafından verilen eğitim semineri büyük ilgi gördü.

Kuşadası Müftülüğü ve Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği arasında yapılan protokole göre verilen bu eğitim seminerine Kuşadası müftülüğüne bağlı camilerde görevli olan İmam-Hatipler, Müezzin Kayyımlar ve İlçe Müftülüğü personelinin tamamı katıldı.

Sabah saat 9.45 de başlayan birinci bölümde Dernek Başkanı ve Araştırmacı Tarihçi Mahmut Ökçesiz, Kuşadası şehrinin ilkçağdan günümüze kadar olan tarihi seyrini anlattı. Kuşadası’nda Konstantiniyye’yi fethetmeye giderken Kuşadası’nda mola veren ve emri hak burada vaki olan sahabe mezarları olduğu, İspanya’daki Hristiyan zulmünden kaçan bir kısım Endülüs Emevi Müslümanlarının Kuşadası’na yerleştiklerini, Ayasuluk kentine bağlı olan Kuşadası’nın Aydın oğulları beyliğinin önemli bir yerleşim yeri, Hızır Hayreddin Paşa’ya verilen ve seferi-Bahri-Sefid adıyla bilinen “ Kapudan paşa eyaleti olduğu“, önemli bir liman kenti,kaçakçılık limanı, 19 yabancı sefaretin bulunduğu bir diplomasi kenti, 4 ayrı cemaatin birlikte yaşadığı ve 20.000 yakın bir nüfusa sahip bir kent olduğu, 1840’tan sonra yoğun muhacir iskan yeri, vb. gibi kent tarihi ile ilgili ilginç bilgiler kent tarihi bölümünde dinleyicilere aktarıldı.

İkinci bölümde Kuşadası tarihi camileri, Güvercinada Kalesi ve Kurşunlu Han olarak bilinen Kervansaray hakkında bilgi veren Mahmut Ökçesiz, seminerin sabahki bölümünde üçüncü bölüm olarak Kuşadası tarikatları, türbeleri ve dergâhları hakkında katılımcıları bilgilendirildi.

Diva-Sen Kuşadası Temsilciliği tarafından seminere katılan din görevlilerine Saray Lokantasında verilen öğle yemeğinden sonra 13.00-14.00 saatleri arası Kuşadası Adalızade Mezarlığında uygulamalı mezar taşları gezisi yapıldı. Mezarlıkta bulunan Osmanlı mezar taşları katılımcılara gösterildi. Mezarların üzerlerindeki şekil, sembol ve remizlerin neler olduğu açıklandı. Adalızade türbesi ziyaret edilip kısa bir Kuran’ı kerim tilaveti yapıldı ve hep birlikte bu mezarlıkta medfun bulunanlara Fatiha’lar ihsan edildi.

Saat 14.30’da başlayan öğleden sonraki oturumda ise Mahmut Ökçesiz, Osmanlı mezar taşları ve Yeniçeri Ordusu hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Seminerin son oturumunda ise Kuşadası Müftülüğü ve Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği arasında yapılan “protokol hakkında” detaylı bilgiler Kuşadası Müftüsü Sayın Vehbi Akşit Bey ve Dernek Başkanı Mahmut Ökçesiz Bey tarafından birlikte müftülük personeline açıklandı.

Din görevlilerinin soruları ve verilen cevaplardan sonra saat 15.40 civarında sona eren seminerin son bölümünde tüm katılımcılara “ Mahmut Ökçesiz Bey’in hazırlamış olduğu “Kuşadası Adalızade Osmanlı Mezar Taşları “ ve “ Kuşadası Kenti “ kitapları tüm katılımcılara hediye edildi ve seminer sona erdi.

muftuluk_personel_egitimi2

muftuluk_personel_egitimi3

muftuluk_personel_egitimi5

muftuluk_personel_egitimi4

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    AKP ye daha fazla nasıl biat ederizi öğretmişlerdir.

    1. Anonim dedi ki:

      eğitimi veren kişinin akepe li olmadığını biliyorum, hemde çok iyi biliyorum.