site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kuşadası Belediyesi’nden Akülü Sandalyeler İçin Şarj İstasyonu

Kuşadası Belediyesi’nden Akülü Sandalyeler İçin Şarj İstasyonu
13.03.2016
A+
A-

Kuşadası Belediyesi, akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için ilçenin iki merkezi noktasına şarj istasyonu kurdu. Engelliler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan şarj istasyonları sayesinde akülü tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar artık daha rahat hareket edebilecek.

Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların yaşadığı enerji sorununu çözmek amacıyla Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası ile Belediye Çay Bahçesi yanına şarj istasyonları kurdu. Belediye Hizmet Binası yanına kurulan şarj istasyonunun ilk denemesi engelli vatandaşlarla birlikte Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Tufan Asrav ve Remzi Çengel tarafından yapılırken Kuşadası Engelsiz Engellileri Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Sıtkı Sorguc, şarj istasyonları kurulmuş olmasının kendilerini çok memnun ettiğini belirterek Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür etti. Engellilerin yaşamsal pek çok sorunla karşı karşıya olduğunu ifade eden Sorguc “Akülü tekerlekli sandalye kullanan engellilerimizin yaşadığı en önemli sorunlardan birisi şarj konusu idi. Bu istasyonlar sayesinde engellilerimiz, sandalyelerinin aküsünün biteceği endişesi olmadan daha rahat hareket edebilecekler” dedi.

İki tekerlekli sandalyeyi aynı anda şarj edebilme özelliğine sahip olan istasyonlarda engelli vatandaşlar, hızlı şarj özelliği sayesinde akülerinin yüzde 80’ini 20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde doldurabilecek. Şarj istasyonlarının üzerinde bulunan gölgelik alanlar sayesinde engelli vatandaşlar sandalyelerini şarj ederken yağmurdan ve güneşten korunabilecek. İklim koşullarından etkilenmeyen plastik bir kasa içerisinde muhafaza edilen şarj cihazlarının üzerinde bulunan 19 inçlik ekranda ise şarj bilgilerinin yanı sıra engelliler için bilgilendirici görseller ve duyurular yer alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.