Selçuk Haber

Kurban Pazarı Bataklığa Döndü

selcuk-kurban-pazari (2)

Kurban Bayramına sayılı günler kala 26 Eylül Cuma akşamı yaklaşık yarım saat yağan yağış nedeniyle Selçuk’ta ki kurbanlık pazarı çamur deryasına döndü.

Kurban satış alanı olarak İsabey Mahallesinde eski itfaiye binası arkasında bulunan belediyeye ait araziyi kullanan hayvan sahipleri yağan yağmurun ardından kurbanlıkların bulunduğu alanda biriken su yüzünden zor anlar yaşadılar.

Selçuk Kurban Satış Pazarında, çamur içinde kurbanlık satmaya çalışan besiciler, durumlarının iyileşmesini ve şartların düzeltilmesini istiyor. İzmir’in Selçuk ilçesinde kurulan kurban pazarının daha ilk yağışta bataklığa dönüşmesi yüzünden satıcılar zor anlar yaşadı. Kurbanlıklarının çamur içerisinde kaldığını, çamurları temizlemekte de zorlandıklarını, bu olumsuz ortamın satışlarını da engelleyeceğini söyleyen satıcılar yıllardır kurban döneminde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz dediler.

Uygulanan politikalar ile çiftçilerin ve hayvan işi ile uğraşanların zor durumda da bırakıldığını söyleyen satıcılar, bir de hayvan pazarında ki durumunda üzerine eklenmesinin üzerine sıkıntılı günler geçiriyorlar.

 

Exit mobile version