site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kurban Pazarı Bataklığa Döndü

Kurban Pazarı Bataklığa Döndü
27.09.2014
A+
A-

selcuk-kurban-pazari (2)

Kurban Bayramına sayılı günler kala 26 Eylül Cuma akşamı yaklaşık yarım saat yağan yağış nedeniyle Selçuk’ta ki kurbanlık pazarı çamur deryasına döndü.

Kurban satış alanı olarak İsabey Mahallesinde eski itfaiye binası arkasında bulunan belediyeye ait araziyi kullanan hayvan sahipleri yağan yağmurun ardından kurbanlıkların bulunduğu alanda biriken su yüzünden zor anlar yaşadılar.

Selçuk Kurban Satış Pazarında, çamur içinde kurbanlık satmaya çalışan besiciler, durumlarının iyileşmesini ve şartların düzeltilmesini istiyor. İzmir’in Selçuk ilçesinde kurulan kurban pazarının daha ilk yağışta bataklığa dönüşmesi yüzünden satıcılar zor anlar yaşadı. Kurbanlıklarının çamur içerisinde kaldığını, çamurları temizlemekte de zorlandıklarını, bu olumsuz ortamın satışlarını da engelleyeceğini söyleyen satıcılar yıllardır kurban döneminde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz dediler.

Uygulanan politikalar ile çiftçilerin ve hayvan işi ile uğraşanların zor durumda da bırakıldığını söyleyen satıcılar, bir de hayvan pazarında ki durumunda üzerine eklenmesinin üzerine sıkıntılı günler geçiriyorlar.

selcuk-kurban-pazari (1)

selcuk-kurban-pazari (4)

 

YORUMLAR
  1. Hüseyin Kireç-Veteriner Hekim dedi ki:

    Değerli üretici arkadaşlar bu yaşanan olay ilk değil geçen senede aynı tabloyu yaşadık. Siyasi seçim söylemlerinde bu konunun çözüleceği sözü verildi, Kapalı bir pazaryeri yapılmamış olsa dahi prefabrik üzeri brandayla kapalı bir geçici pazaryeri düzenlemesi yapılabilirdi veya pazar yeri kurulacak yerin zemin dolgusu yapılabilirdi .Belediye araç ve imkanları özel tesislerin yol ve otoparklarını yapmaktan fırsat bulursa inşallah bizim kurban pazarına da sıra gelecek…….

  2. Anonim dedi ki:

    demek ki selçuğa 15 senedir kurban arifesi yagmur yagmamış. zeynel başkanın şansına 15 yıl sonra yagmur yagdı. üzülme başkan senin suçun yok. pazar yerinin zeminini meğilli sermemiş grayderci. yan taraftaki dereye suyun akışı için kanalıda açmamış kepçeci. senin suçun değil başkan bilirkişi H. İ.SUÇU. 🙂