site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Küçük Menderes’te susuzluk endişesi

Küçük Menderes’te susuzluk endişesi
20.06.2020
A+
A-

Beydağ Barajı’nda biriken suyun ovanın sulanmasına yetmediği ve 15 günlük su kapasitesinin bulunduğu kaydedildi

KÜÇÜK Menderes ovasını sulaması için yapılan Beydağ Barajı’nda sulama alanının çok fazla olduğunu iddia eden çiftçiler, alanın daraltılması gerektiğini söyledi. Bu çapta büyük bir yatırımın yanlış planlamadan dolayı ihtiyaca cevap veremediğini belirten üreticiler, çiftçilere de çağrı yaparak “Suyu dikkatli kullanalım” dedi. Beydağ, Ödemiş ve kısmen Tire ovasındaki susuzluk sorununun gidermesi amacıyla 1980’li yıllardan bu yana projesi konuşulan Beydağ Barajı’nda 15 günlük su kapasitesi bulunduğunu belirten üretici Adnan Balcılar, çiftçilerin 10 Haziran tarihinden bu yana baraj suyu kullandıklarını ifade etti. Balcılar açıklamasında şunları söyledi: “Beydağ Barajı, bölge çiftçisinin yıllardan bu yana beklediği bir projeydi. Fakat, sulama alanı çok geniş tutulduğu için barajın bitiminden hemen sonra biriken su ovaya yetmez oldu. Türkiye su zengini bir ülke değil. Suyumuzu dikkatli kullanmalıyız.”

22 BİN HEKTARLIK ALANDA SU İHTİYACI

OVADA yüksek oranda mısır üretimi yapıldığına dikkati çeken Balcılar, mısırın çok su isteyen bir yem bitkisi olduğunu belirterek, “Bu yıl yeterli yağış alamadık. Dolayısıyla barajda yeterli su birikimi de olmadı. Aslında bu yıl barajdan su verilmese olurdu. Sulama birliği veya DSİ, üreticilere sezon başında bu durumu açıklasa üreticiler de buna göre hareket edebilirdi. Beydağ Barajı bölge çiftçisi açısından iyi bir yatırım ama hem istenen düzeyde su birikmiyor, hem de 22 bin hektarlık bir sulama alanı bu baraj için çok fazla. Yetmesi için barajın her yıl dolması gerekir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.