site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Küçük Menderes Nehri zehir akıyor

Küçük Menderes Nehri zehir akıyor
31.10.2014
A+
A-

kucuk-menderes (1)

Küçük Menderes Nehri’nde fabrika atıkları nedeniyle yaşanan kirliliğin boyutları her geçen gün büyüyor. Adeta zehir saçan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan nehir simsiyah akıyor.

Özellikle Torbalı ve çevresinden gelen fabrika atıkları nehire akarak büyük bir tehlike saçıyor. Küçük Menderes’in suyu Tarım arazilerinde kullanılması insan sağlığı açısından da tehlike çanları çaldırıyor. Torbalı sınırları içerisinde bulunan Fetrek ve Moskof çayından akan pis sular ve atıklar Belevi yakınlarında ki bölgede birleşerek Küçük Menderes nehrine akıyor. Oradan da Pamucak ve Ege Denizine doğru akıyor. Pis suların aktığı bölgeler ise ağır meteryal kokusundan geçilemez faziyette. Tarımsal arazilerde kullanılan Küçük Menderes suyu ile yetişen ürünlerde maalesef insan sağlığını tehdit eder bir şekilde halkın sofralarına geliyor.

Mikrop ve zehir saçan nehire de bölge halkından tepkiler çığ gibi büyüyor. İnsan sağlığını tehdit eden fabrika atıklarına bir an önce çözüm bulunmasını isteyen bölge halkı yetkililerden özellikle fabrikaların atıklarının kontrol edilmesini ve gerekli yaptırımların uygulanmasını bekliyor.

Vatandaşlar bir zamanlar insanların yüzdüğü, balık tuttuğu Küçük Menderes Nehrinin ağır kokusundan dolayı artık etrafından geçmek bile istemiyor.

kucuk-menderes (2)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    küçük menderes temizlenmez çünkü bu bir hükümet politikası. Sanayicinin dahaçok kazanabilmesi için bütün sanayi kuruluşlarına göz yumuluyor