site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Küçük Menderes Nehri Kurudu

Küçük Menderes Nehri Kurudu
07.07.2013
A+
A-

kucuk-menderes-kurudu

Selçuk’un Pamucak Plajı’nda Ege Denizi’ne karışan Küçük Menderes Nehri sıcakların bastırmasının ardından yine kurudu.

İzmir’in Kiraz ilçesi kuzeyinde kalan Bozdağlar’ın eteklerinden doğup Selçuk’un Pamucak Plajı’nda Ege Denizi’ne karışan Küçük Menderes Nehri sıcakların bastırmasının ardından yine kurudu.

Uzun süredir sadece kışın akan nehirde, sıcakların mevsim normallerinin üzerine çıkmasının ardından akış yine durdu. Beydağ Baraj gölünün en büyük besleyicisi olan nehrin kurumasının ardından nehir yatağında suyun sürüklediği taşlar yeniden ortaya çıktı.

Baraja kadar olan bölümü akmayan Küçük Menderes Nehri’nin barajdan sonraki bölümü ise barajdan su salınması nedeniyle eski yıllardaki görüntüsünü aratmıyor.

[poll id=”2″]

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    EN AZINDAN ZEHİR AKMASINDAN ÇOK DAHA İYİDİR KURUMASI. BENCE EN HAYIRLISI OLMUŞ. ÇEVRE BAKANLIGI, TARIM BAKANLIGI YILLARDIR BU YÖRE HALKININ SESİNE KULAK VEREMEDİ. TORBALI VE TİRE AGIR SANAYİSİNİN SUYU MENDERESİ ADETE ZEHİR ÇAYINA DÖNDÜRDÜ. BALIK TUTTUGUMUZ İÇERİSİNDE YÜZDÜĞÜMÜZ O GÜZELİM NEHİR BU GÜN BU DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ. BAKANLIKLAR TARAFINDAN SANAYİCİYE SEVİMLİ GÖRÜNME ANLAMINDA MÜDAHALE EDİLMEMESİ ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM HALİNE GELDİ. UMARIZ BUNDAN SONRAKİ EVREDE MENDERES GEREKTİĞİ DEGERİ GÖRMESİ VE KURTARILMASI GÖZ ARDI EDİLMEZ. HALA MENDERESTEN DOMATES TERLELERI SULANIYOR KUYUMCU MEVKİİNDE. BU KONUDA YETKİLİLERİN DENETİMLER YAMASI GEREKİR. ÇOK YÜKSEK MİKTARDA ÇEŞİTLİ KİMYASALLAR TAŞIYAN BU SUYUN KULLANILMAMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA ÇİFTÇİNİN BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKİR.