site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Küçük Eller Seramik Hamurunda

Küçük Eller Seramik Hamurunda
23.06.2014
A+
A-

seramik (5)

Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri yaptıkları faaliyetlere her geçen gün bir yenisini ekliyor. Son olarak seramik yapan çocuklar bu etkinlik sayesinde hem zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunacak bir etkinlik yapmış oldu hem de açık havada bol bol eğlendi.

Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi güzel etkinlikleri ile eğitimlerine devam ediyor. Son olarak seramik etkinliği yapan belediye kreşiİşlenmesi hem kolay, hem de zevkli olan seramik çamurlarıyla çocukların renkli dünyalarına ışık tuttu ve hayal dünyalarını çamura yansıtabilmelerini sağladı.Böylelikle çocukların hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine katkıda bulunan belediye kreşi çocukların eğlenirken öğrenmelerini de sağlamış oldu. Seramik eğitiminin çocukların kişilik gelişimine, sosyalleşmeye ve yaratıcılıklarının gelişmesine yararları olduğunu söyleyen Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğretmeni Pelin Korkut “Seramik eğitimi çocuğun kendine güven duymasını sağlar, sabırlı olmayı aşılar, kavga kızgınlık gibi dürtülerini, öfke ve kin gibi duygularını seramiğin ana malzemesi olan kil ile yok eder. Çocukların kendini ve işini anlatabilme becerisini arttırır. Küçük kas gelişimine katkı sağlar.Gözlem ve dikkat etme becerilerini geliştirir. Bağımsız düşünebilme ve korkudan uzak özgür hareket edebilme becerilerini geliştirir, Şekillendirme ve gözlem yapabilme yetilerini geliştirir” diye konuştu. Bu etkinliği 4-5-6 yaşa uyguladıklarını belirten Pelin Korkut bu eğitimi bundan böyle 1 gün seramik yapma 1 gün boyama olarak haftanın 2 günü gerçekleştireceklerini ifade etti.

seramik (4)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.