site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Küçük Elif’in Hayata Tutunuş Anı Belediye Duvarında

Küçük Elif’in Hayata Tutunuş Anı Belediye Duvarında
03.11.2020
A+
A-

İzmir Depremi’nin ardından Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediye meclis üyeleri ile bir araya geldi.

İzmir Depremi’nin meydana geldiği 30 Ekim Cuma gününden itibaren yaşanan süreci özetleyen Başkan Sengel, atılması planlanan adımlarla ilgili de meclis üyelerine bilgi verdi. Toplantının ardından depremden mucizevi bir şekilde kurtulan Elif’in hayata tutunma anını gösteren fotoğraf Başkan Sengel ve belediye meclis üyeleri tarafından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün girişine asıldı.

UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ
“Unutmayacağız, unutturmayacağız” diyen Başkan Sengel; “Hiç unutmamak, bir daha yaşamamak için Elif’imizin kurtulduğu “o anın fotoğrafını” belediye hizmet binamızda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’müzün girişine astık. Bundan sonra da bu fotoğrafı yeni bina ruhsat başvurularında bulunan müteahhitlerimize dosya kapağı olarak teslim edeceğiz. Bu konuda önlem almaya, aldırtmaya devam edeceğiz. Aldığımız her karar, attığımız her adım halkın can güvenliği içindir” dedi.
Koronavirüs salgını ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamalarının başladığı süreçte kurulan Efes Selçuk Belediyesi Çözüm Masası ile depremden sonraki sürecin yürütüldüğünü belirten Başkan Sengel; “ Koronavirüs bize bazı şeyleri anlattı. Acil durumlarda ne yapabileceğimize ilişkin bir pratik kazandık. Nitekim Elazığ Depremi ile başlayan süreç Çözüm Masası kurmamızı hızlandırdı. Depremin olduğu gün direk Çözüm Masası’nı topladık ve bazı kararlar aldık” dedi.

İZMİR’İN YARDIMINA KOŞTUK
Depremden hemen sonra sosyal medya ve anonslar üzerinden vatandaşlarla iletişime geçilerek halkın bilgilendirildiğini belirten Başkan Sengel, Efes Selçuk’ta ve İzmir’de yapılan çalışmaları şöyle özetledi: “Teknik ekibimizi sahaya sürerek hasar olabilecek binalarda gözlemsel olarak tespitte bulunmak için çalışmalarımıza başladık. Koordinasyon Ekibi ile birlikte hem Efes Selçuk içerisinde neler yapılacağını, aynı zamanda İzmir’e yardım etmek için gerekli çalışmalara başladık. Çözüm Masası’ndan bir personelimizi kent içinde temsilci olarak belirledik. Böylece İzmir’de ne yapabileceğimize ivedilikle karar verdik. Böyle bir durumda ilk ihtiyaç olan mobil tuvalet, mobil çadırlar, masa sandalye gibi ihtiyaçları hazırladık. İki personel; bir araç ve vidanjör ile birlikte İzmir’e gitti. Efes Selçuk’ta da insanlar tedirgindi. Evlerine girmekte endişe eden vatandaşlarımız için toplanma alanlarında ve kentin dört bir yanında mobil çadırlar kurduk. İkram Aracı bütün gece vatandaşlarımızın içini ısıttı”

ACİL DURUMLAR İÇİN DEPO KURDUK
Başkan Sengel ayrıca Efes Selçuk Belediyesi bünyesinde içerisinde battaniye, ısıtıcı gibi temel ihtiyaç maddelerinin bulunduğu bir acil durum deposu oluşturulduğu bilgisini de verdi. Toplantıda deprem bölgesine gittiğinde AKUT’ta görev yapan Selçuklularla karşılaştığını anlatan Başkan Sengel; “ Bizim AFAD ya da AKUT ile görüşerek; ekip kurmamız lazım. Çünkü aksi takdirde olası bir depremde çevre il ve ilçelerden ekip bekleme durumunda kalacağız ki; bu tip durumlarda dakikalar dahi çok önemli. Bunun haricinde meclis üyelerinin ikamet ettiği bölgelere göre acil durumlarda bir koordinasyonun parçası olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Başkan Sengel’in ardından meclis üyeleri de konu ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.