site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Komşu Ada Samos’a Esnaf Ziyareti

Komşu Ada Samos’a Esnaf Ziyareti
16.10.2012
A+
A-

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odasının organizasyonu ile Sisam (Samos) adasına ziyarette bulunan Türk heyet Samos Ticaret Odası ile iki tarafın ticari ilişkilerinin gelişmesi hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

Ziyaret ve gezi
Sisam Adası ziyareti ilk gün çeşitli köyleri ve turistlik bölgeleri kapsayan bir otobüs turu ile başladı. Turizm konusunda farklı deneyimleri olan ada esnafı ve yerel yönetimin faaliyetlerini gözlemleyen Türk heyet akşam ise Yunanlıların da katılımı ile tertiplenen eğlencede bir araya geldi. Ortak şarkılar ve danslar eşliğinde eğlenen Türk ve Yunanlılar arasında sıcak dostluklar kuruldu. Ertesi gün serbest zamanda alışveriş etme ve dinlenmeye zaman ayıran katılımcılar Sisam ziyaretinden memnun ayrıldılar.

Resmi ziyaret ve görüşmeler
Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odasının organize ettiği Sisam Adası ziyaretinde Başkan Hayri Güller’in yanı sıra Selçuk Ticaret Odası Başkanı Cumhur Yelken ve Selçuk Otel Pansiyoncular Odası Başkanı Ali Candan’da hazır bulundu. Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aydoğan’ın girişimleri ile gerçekleşen ziyarete İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Selçuk Belediyesi de destek verdi. Selçuk ilçesinden giden heyette olduğu gibi Sisam adasında Türk misafirlerini ağırlayan heyette de çeşitli meslek guruplarının temsilcileri ve bürokratlar kurumlarını temsil etti. Ticaret Odası Başkanı George Kyriazis’in açılış ve hoş geldiniz konuşması ile başlayan görüşmeler sırasında mazisi çok eskilere dayanan karşılıklı ziyaretler hakkında sohbet edildi ve eski fotoğraflar incelendi. Samos Adasında ki ticari yaşam ve kurumların işleyişleri hakkında bilgi paylaşan Samos heyeti üyelerinden sonra Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller ve diğer Türk heyeti üyeleri Selçuk ilçesi hakkında bilgi verdi.

Selçuk ilçesindeki temizlik ve düzeni takdir ettik
Görüşmeler sırasında söz alan otel ve pansiyoncular birliği ikinci başkanı ise Selçuk ilçesini yakın zamanda ziyaret ettiğini, ilçedeki düzen ve temizliğe hayran kaldığını söyleyerek Türk heyetindeki zabıta memurlarını tebrik etti. Türkiye’den gelen ciddi kurumların özverili çalışmalarını desteklediğini,  gerçekleşen görüşmeleri son derece başarılı bulduğunu söyleyen Yunan heyeti üyesi ortak çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Ortak coğrafyada komşuyuz, aynı bulutlar altında ıslanıyoruz
Resmi görüşmelerin sonunda bir konuşma yapan Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aydoğan iki komşu kurumun esnaflarının çoğu zaman aynı misafirleri ağırladığını, kurulan ilişkilerin geçmişten bugüne yapılan ziyaretlerin bir devamı olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; “Ortak coğrafyada yüzyıllardır kader birliği yapıyoruz, Kerkis dağının bulutları Selçuk ilçesini, Karadağ’dan kalkan bulutlar da Samos Adasını ıslatıyor. Durum böyleyken daha yakın ilişkiler kurulması ve iki tarafın lehine girişimlerin çoğaltılması son derce önemli ve gereklidir” dedi.

 

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    çok guzel bir organizasyon emegi geçenlere ve katilanlarin çok eglenceli bir gezi yaptiklarina inaniyor ve cani gonulden kutluyoruz. insallah bir gun bizde katiliriz buralardan….

  2. Anonim dedi ki:

    Otel pansioncular baskani bence selcuga gelmemis