site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kocaoğlu, ‘PM üyeliği iddiaları’ için konuştu: Böyle bir talebim yok ama…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin efsane başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP kurultayında Parti Meclisi içinin adının geçmesi üzerine ilk kez konuştu. Egedesonsöz’e konuşan Kocaoğlu, “Bu yönde bir talebim olmadı. Teklif geldiği takdirde, bu konuyla ilgili görüş belirtebilirim” dedi.

Kocaoğlu, ‘PM üyeliği iddiaları’ için konuştu: Böyle bir talebim yok ama…
06.07.2020
A+
A-

2004-2019 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak rekor kıran Aziz Kocaoğlu, 25-26 Temmuz’da yapılacak CHP Kurultayı öncesi hakkında çıkan “Parti Meclisi için adı geçiyor” şeklindeki haberlere açıklık getirdi. Egedesonsöz’ün ulaştığı Kocaoğlu, bu konuda net konuştu: “Ortada fol yok, yumurta yok. Bu konuda hiçbir talebim olmadı. PM üyeliği için de en küçük bir çalışma içinde değilim.”

‘VATANDAŞ AZİZ KOCAOĞLU’ VURGUSU
“Vatandaş Aziz Kocaoğlu” olarak yaşamını sürdürdüğünü, vatan, millet, ülke ve İzmir için yine “Vatandaş Aziz” kimliğiyle çalışmaya devam ettiğini belirten Kocaoğlu, PM’ye girmek gibi bir çaba göstermediğinin altını çizdi. “PM üyeliği için hiçbir talebim olmadı” şeklindeki düşüncesini sık sık tekrarlayan Kocaoğlu, “CHP Genel Başkanlığı’ndan size bu konuda bir görüş bildiren oldu mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bunun için hiç kimse görüş belirtmedi. PM için teklif gelmedi. Geldiği zaman bu konuyu konuşmamız lazım. Şimdi bir şey söylemem mümkün değil. Benim, herhangi bir görev için talepte bulunmayacağımı, siz gazeteci arkadaşlar da bilirsiniz, tüm İzmirli hemşehrilerim de bilir. Bu nedenle konu hakkında konuşmamayı yeğliyorum. Başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra bir kez olsun siyaset konuşmadım. Hatta beklentimin bile olduğunu en küçük bir şekilde imada bulunmadım. Ömür boyu CHP’ye yakışır bir siyaset yapmanın onurunu yaşıyorum. Altı yaşımdan beri Altıok’a hizmet ediyorum. Kendime bir söz verdim; başkanlık görevimi tamamladıktan sonra da 24 saat partime ve İzmir’e faydalı olmak için çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim.”

Aziz Kocaoğlu, “Teklif gelirse, PM’de yer almak ister misiniz?” sorusuna, “Doğmamış çocuğa zıbın biçilmez” atasözü Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ün meşhur sözü “Kasaptaki ete soğan doğramam” sözleriyle yanıt verdi. Kocaoğlu, davet geldiği takdirde cevabını söyleyebileceğini dile getirdi.

NELER KONUŞULUYORDU?
CHP’de PM seçimleri çarşaf listeyle yapılıyor olsa da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu kurultay öncesi bir anahtar liste hazırlayarak delegelere önereceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun, 52 kişilik PM’de önemli değişiklikler yapacağı, 18 kişilik MYK’da da kadronun en az yarısını koruyacağı iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun, parti içi dengeleri gözeterek İzmir Büyükşehir Belediye önceki dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İstanbul İl eski Başkanı Cemal Canpolat’ı da PM için düşündüğü iddiaları ortaya atılmıştı.
Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.